fbpx

All time high – skal jeg gå ind i markedet med mine penge nu?

All time high – September 2021

All time high – skal jeg gå ind i markedet med mine penge nu?

Skal jeg investere mine penge nu eller vente?

All time hight – skal jeg gå ind i markedet med mine penge nu? Dette er et spørgsmål som vi ser rigtigt, rigtigt ofte. Jeg har desværre ikke mulighed for, at svare hver gang og tænker, at this calls for sit eget blogindlæg 🙂. Det jeg plejer, at sige/skrive er, at der er SÅ mange ATH’s (All time highs) i aktiemarkedets historie… altså, i et bull marked (et marked som går opad – “tyren stanger opad”) så vil der jo være rigtigt mange ATH’s, – hvordan skal vi ellers fortsætte opad? Med det sagt, så vil der selvfølgelig altid være en All time high som er den sidste inden en større eller mindre korrektion (nedgang af markedet).

Men hvordan kan man vide hvornår dette kommer? Nej det ved ingen. Men har du styr på dit budget og er tryg ved din buffer (læs evt. vores mini-guide til investering for at lære hvad du skal have styr på inden, du begynder at investere HER) så ville jeg bare komme i gang. Du skal starte med det du føler dig godt tilpas med, se det evt. som lærepenge, men kom i gang! 🙂

All Time Highs hele tiden…?

Eksperter siger, at der er all time high’s hele tiden og “Pas på!” og vi ser click baits som “Nu går det hele snart ned igen” og lign. over det hele. Hele tiden. Nu har jeg kun været på aktiemarkedet i 6 år, men har gennem disse år set denne typer af artikler med jævne mellemrum. Og når jeg spørger mine mere rutinerede kontakter er det samme historie. De der artikler er jo det aviserne tjener penge på.. og klart er det spændende ;).

Selvfølgelig vil man gerne kunne time markedet.. hvem vil ikke det? Men de der artikler gør også mange nye bange og forvirrede og det er lidt synd.. Hvornår skal man gå ind så? Læs evt. mit indlæg om at Time markedet, hvor jeg har skrevet en del om undersøgelser omkring hvornår man skal komme ind på markedet – og konkluderer at ingen kan time markedet, og at den bedste strategi er at komme i gang og være langsigtet.

Kan man time markedet?

Nå, giv mig nu lidt statistik!

Jada, selvfølgelig. I love research. Historisk data beroliger mine egne nerver og giver mig stabilitet og tryghed i min egen strategi. Så for at validere mine tidligere ord “..der vil jo være rigtigt mange All time highs’s i et bull market” så ville jeg finde ud af HVOR mange All time high’s kan man egentlig kan forvente pr. år?

All time high data fra USA

Lige nu er vi på ca 50 All time high’s for det amerikanske indeks S&P500 (ja faktisk 54 den 2/9). Det er så faktisk i den høje ende (kun sket 7 gange før) hvilken måske tyder på, at vi vil se en nedgang i en nær fremtid (gør jeg noget så? NEJ – jeg er langsittet! Og pleease læs mit indlæg om at time markedet så vil du forstå hvorfor :)). Ja for vil man lave en historisk analyse på det, så virker det til, at de år hvor der er 50 ATH’s der er det årlige afkast i gennemsnit 23%. Så måske ender 2021 godt, hvor 2022 måske bliver lidt mere sløjt. Men what do I know ;).

On average, the S&P 500 has delivered an annual gain of 23% in years when there were at least 50 record closes but the year afterward has been weak

Her er en tabel hvor du kan se de år hvor ATH’s var over 50 (Kilde: MarketWatch Dow Jones Market Data):

All time high - Skal jeg investere mine penge nu?

 

Ja, nu blev det lidt kortere end jeg håbet på. Sådan er det når baby sover. Håber at jeg med dette indlæg har svaret på de spørgsmål du måtte have om at gå ind nu eller ej, og givet dig nogle kilder og andet godt at læse videre på. Se flere links til indlæg og andre links herunder. Giv eeendelig input etc. i kommentarer! 🙂

 

Links:

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment