fbpx

Apps til økonomien

Få styr på din økonomi og investeringer med apps

Jeg er helt vild med op til flere økonomi-apps, som letter min hverdag ufatteligt meget. De giver mig overblik og indsigt i min økonomi og investeringer på en hurtig og lettilgængelig måde og der kommer stadig flere apps.

Jeg spurgte alle Moneypennies inde i Facebook-gruppen, hvad de bruger af apps til at holde styr på økonomien og deres investeringer. Jeg har samlet mine  og Moneypenny-medlemmernes favoritter i dette indlæg 🙂 Her kommer nogle af mine egne anbefalinger og anbefalinger fra flere Moneypenny-medlemmer, som bruger apps i deres økonomi 🙂

 

Apps til økonomi og investering

 

Netbank

Som noget helt essentielt, så er der apps til de individuelle netbanker. Jeg elsker hvor hurtigt og nemt jeg kan se hvad der står på de forskellige konti, og hvad der ryger ind og ud.

 

Yahoo Finance

Appen fra Yahoo Finance dukker op igen og igen som en af Moneypenny-favoritterne blandt apps. Moneypenny Eva Grønbjerg Christensen fortæller:

“Jeg bruger app’en til at tjekke kurser. Jeg har indtastet min portefølje og gør det hver gang jeg køber eller sælger – det er lidt omstændigt, men gør at jeg har overblikket. Derudover har jeg en ‘watch list’ hvor jeg samler aktier jeg har på kandidatbænken, men som jeg gerne vil følge over tid – inden et eventuelt køb. Jeg bruger også Yahoo Finance på nettet (via computer) fordi de har nyheder og sender live shows om det amerikanske marked. Deres værter er meget nede på jorden og hyper ikke – jeg ser gerne ‘Final Round’. Jeg er så meget fan, at jeg har købt aktier i deres moderselskab “

 

MobilePay

Kan I huske tiderne før MobilePay? Ej, hvor var det bare besværligt! Så skulle man have både registrerings- og kontonummer, for at overføre for den koncertbillet veninden lagde ud for i weekenden. MobilePay har været min redning mange gange og det er nemt både at sende og anmode om beløb, blot ved brug af et mobilnummer.

 

Betalingsservice

I Betalingsservice-appen kan man tilmelde, afvise og afmelde betalinger, se sine betalingsoversigter osv. Jeg har ikke selv benyttet mig af den, men flere Moneypennier virkede til at være glade for det hurtige og nemme overblik 🙂

“Betalingsservice-appen viser alle dine regninger, der kører via betalingsservice. Du kan bl.a. se tidligere forbrug indenfor de forskellige områder, lave budget, se gennemsnitligt forbrug og så selvfølgelig betale/tilmelde regninger.”

– Moneypenny Christina Welling

 

Apps til økonomi og investering

 

 

WeShare

Et eksempel på hvornår WeShare er VIRKELIG genial: du tager på en weekendtur med veninderne, og I skal splitte omkostningerne. Måske var det kun 2 ud af 3 der fik øl på caféen, men I fik alle pizza på restauranten efterfølgende. Ingen grund til at gemme bon’er og kæmpe med at regne de individuelle beløb ud. WeShare klarer det for dig! Differencen kan overføres uden besvær, løbende eller på hjemturen.

 

Lommebudget

Appen Lommebudget er smart og enkel, hvis du blot skal holde styr på at du ikke bruger mere end ét bestemt beløb på f. eks. mad og diverse. Det hele foregår dog manuelt. Hvis du f. eks. har 3.000 kr. til måneden, så starter du med at taste det ind i din app. Hvis måneden består af 30 dage, så vil appen fortælle dig den 1. i måneden, at du har 3.000kr. til måneden, og 100kr. tilbage i gennemsnitligt rådighedsbeløb pr. dag. Flotter du dig i starten af måneden, så falder dit gennemsnitlige rådighedsbeløb pr. dag. Det kan være en god hjælp at se det faldende rådighedsbeløb, som en advarselslampe. Et stigende rådighedsbeløb gør at du ved at du kan tillade dig lidt ekstra hygge sidst på måneden uden problemer (eller smide overskuddet i din investeringspulje 🙂 )

 

YNAB

YNAB er (som nogle måske tidligere har bemærket i Moneypenny-forummet) min absolut yndlings-app. Det er en form for online kuvertsystem, som hjælper dig med at planlægge din økonomi ud i fremtiden. På den måde glemmer du ikke at du skal til tandlæge den 29. og bruger pengene på sjov og ballade, fordi du allerede den 1. i måneden kan sørge for at afsætte penge til tandlægen. Det fungerer som et fleksibelt budget, fordi appen gør dig opmærksom på hvis du overskrider nogle poster. Så er du tvunget til at dække underskuddet med penge fra en anden post. På den måde hjælper appen dig med ikke at overskride det totale beløb du har til rådighed.

En ekstra motivation er at appen måler dine penges “alder”. Hvor lang tid går der fra at pengene lander på din konto, til de er brugt? Programmet koster et årligt gebyr og kræver i dansk kontekst at du manuelt indtaster eller overfører kontibevægelser med fil. Jeg synes den manuelle indtastning gør mig mere bevidst om mit forbrug, så det gør mig ikke så meget at bruge et par minutter, løbende, på det 🙂

 

Nordnet

Nordnets app er nem lige at have ved hånden, når du skal tjekke hvordan det går med dit depot, tjekke kursen på en aktie og så kan du få en automatisk notifikation når din Månedsopsparing har gennemført en handel om hvornår handlen er gået igennem, hvor mange beviser der blev købt og til hvilken kurs.

Nordnet app

Jeg følger selv en overvejende passiv strategi og tjekker kun mit depot fra tid til anden, så jeg synes det er lækkert med den månedlige notifikation om at det hele stadig kører 🙂

 

DebtPayOffPlanner

Mangler du overblik over din gæld og hvornår du er færdig med at betale den af? Det kan DebtPayOffPlanner hjælpe dig med. Du indtaster gældens størrelse, rentetilskrivninger i % og hvad du betaler i afdrag pr. måned. Den udregner herudfra hvor lang tid det tager at betale den enkelte gæld af og hvad det koster i renter. Dét der gør den ekstra sjov, er at du kan lege med ekstra indbetalinger og se hvor mange måneder/år det kan skære af din samlede tilbagebetalingstid og renter.

 

Spiir

Det er mange år siden at jeg selv har prøvet Spiir og det har vist udviklet sig rigtig meget siden og mange nævner at den er rigtig god til at give overblik, samt så kan man undgå at skulle indtaste det hele manuelt, ved at sammenkoble systemet med dine bankoplysninger. Så det hele foregår meget hurtigt, automatisk og giver dig det store overblik over din økonomi.

Moneypenny Britt har skrevet lidt om hvad hun kan lide ved at bruge Spiir:

“1. Du kan tilknytte forskellige banker(også nordnet)
2. Kvitteringer kan deles i flere kategorier) (hvis du fx har handlet dagligvarer og håndkøbsmedicin det samme sted)
3. Det er muligt at tilføje en note
4. Du kan lave forbrugsmål for en hvilken som helst kategori
5. Der er mange kategorier, hvilket giver et godt og realistisk billede af hvad pengene bruges til”

 

Deposit 

Jeg har ikke selv gjort brug af Deposit, men efter den varme anbefaling fra Moneypenny Ulla bliver jeg vist nødt til at afprøve den!

“Med Deposit kan du tilpasse investeringsbeløb, perioder og afkast i din beregning, og den har også en meget nyttig inflationsfunktion. App’ens scroll funktion gør den meget intuitiv til at teste forskellige scenarier.”

-Moneypenny Ulla Kjeldgaard Olesen

 

Jeg håber nogle af dem var lige dét du stod og manglede til at tage styringen, og få overblikket over din økonomi og investeringer! Byd endelig ind, hvis du kender til apps, der ikke er nået med i dette indlæg! 🙂

 

Apps til økonomi og investering

 

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment