fbpx

Betaler aktien udbytte?

Betaler aktien udbytte?” er et af de mange spørgsmål om udbytte, som på det seneste er dukket op i Moneypenny-gruppen på Facebook. Der findes en del forskellige måder at finde ud af lige præcis dét. Jeg tænkte derfor at samle mine bedste tips her! På den måde kan du vælge din egen favorit og rigtig komme igang med at udvælge nogle udbytteaktier til porteføljen 🙂

Hvordan finder jeg ud af om en aktie betaler udbytte eller ej?

1. Google udbytte + selskabet

På den her måde ville jeg f. eks. skrive: “udbytte Novo Nordisk“. Denne søgning bruger jeg mest, når jeg kigger på udenlandske virksomheder, og så skriver jeg “dividend” i stedet for udbytte. Jeg kan godt lide sitet www.dividend.com f. eks. Der kan du også søge direkte på virksomheden ved at søge på virksomhedsnavnet eller ticker. Ticker er forkortelsen som selskabet bruger, når de er noteret – nogen gange er det nemt at forstå, som med Novo Nordisk, som har “NOVO” (eller hvis du søger på Twitter, kan du prøve $NOVO), og nogen gange mere mærkeligt – Realty Income som har “O”.

2. Se efter om selskabet udbetaler udbytte (og hvornår) via deres hjemmeside

Alle virksomheder pleje, at have noget de kalder for “IR”, eller Investor Relations. Der kan du finde deres rapporter, hvor de også skriver information om deres udbytte. Samme er gældende hvis du gerne vil have mere information om en investeringsfond f. eks.

 

3. Avanzas “udbyttekalender”

Via DENNE kalender kan du se alle de nordiske selskaber og hvornår de betaler udbytte. (Det er en lang liste, så jeg synes det er nemmest at bare søge på den aktie du er interesseret i, hvis du vil se hvornår og hvor meget du får. Nogen gange er du nødt til at “læse ind” flere sider, så du kan finde frem.) Jeg synes denne kalender er super god.

 

4. Nordnets app

Inde på Nordnets app kan du se om aktier betaler udbytte ved at gå ind på deres infoside, hvor du først ser prisudviklingsgrafen, og hvis du scroller ned, så kommer en boks med diverse nøgletal (læs mere om hvad nøgletal er for noget HER) hvor “direkte afkast” er lig med udbytte. Det ser du i procent og det er i forhold til den kurs du ser i dag. Er det f eks 2.6% i direkte afkast og aktien står till 100 kr så får du 2,6 kroner i udbytte om året.

Her er et eksempel på, når jeg vil finde ud af om Tryg-aktien betaler udbytte. Jeg har min app på svensk og i dark mode, men den fungerer på samme måde for alle :). Billedet til venstre er det du ser først, og det til højre er hvis du scroller lidt ned. 🙂

Betaler aktien udbytte?

 

5. Nordnets hjemmeside

Inde på Nordnets hjemmeside kan du også finde information om en aktie betaler udbytte eller ej. På samme måde som med appen søger du på aktien. Her nedenunder vil jeg vise hvordan du ser det på Nordnets to forskellige websites:

Det nye site

Søg på aktien og 1. gå ind på finansiel information, og se direkte afkast (markering nr 2. i billedet)

Betaler aktien udbytte?

Hvordan finder jeg udbytteaktier

Det gamle site

Søg på din aktie. Gå ind under “Nøgletal” og kig under direkte afkast (rød pil).

Betaler aktien udbytte?

Hvordan finder jeg udbytteaktier

6. Börsdata.se

Börsdata (www.borsdata.se) er et svensk site, som giver mange, mange informationer om nøgletal m.m. for over 10.000 aktier verden over. Søg på din aktie og du kan nemt få et overblik, se her:

udbyttebetalende aktier
Udbytte på svensk = Utdelning (men du kan også lave det om til engelsk :))

 

Har du andre tips, så tøv ikke med at kommentere så at jeg, og andre læsere, kan blive klogere! 🙂

Betaler aktien udbytte?

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment