Log ind
Log ind

Moneypennybloggen

Her finder du vores gratis vidensbank

Søger du løbende læring, inspiration, sparring og et

fælleskab om investering og privatøkonomi?

Dette betyder tallene på din Nordnetside

Dette betyder tallene på din Nordnetside

Dette betyder tallene på din Nordnetside

I Moneypennygruppen på Facebook får vi ofte spørgsmål til de tal man kan se, når man er logget ind på Nordnet. Derfor har jeg nu lavet dette lille indlæg for at forklare lidt nærmere. 

Har du yderligere spørgsmål så kontakt Nordnet, de vil rigtig gerne hjælpe dig! :)

Herunder vil jeg gennemgå 1-6 som du kan se på billedet herunder, som er et screenshot fra forsiden på Nordnet.


  1. Her er din EGENKAPITAL. Det er det totale som står på dit konto, alle dine depoter samlet (dette er fra forsiden, du kan også se info seperat for hvert enkelt depot, hvis du har flere). Egenkapitalen er markedsværdien af dine investeringer, dvs. hvad dine aktier og fonde sammen er værd når du kigger, plus saldoen, hvis du har kontanter stående.
  2. Her er din udvikling i dag, når du kigger på forsiden.
  3. Her er din markedsværdi, det vil sige hvad dine aktier og fonde sammen er værd.
  4. Her er din saldo, altså de kontante midler du samlet har på din konto/dit/dine depoter lige nu. 
  5. Her er det sammenligningsindeks du valgt. Du kan vælge blandt mange, her er OMXC25 sat som sammenligningsindeks (den gule linje du ser i grafen, og den blå linje er din egen udvikling).
  6. Her er din udvikling i procent og i kroner for den periode du har valgt. Se på billedet herunder hvor jeg har valgt en anden periode, her 1 år i stedet for 6 måneder. Se den røde pil på billedet herunder. 


Nogen gange kan man blive lidt forvirret over de tal som du ser under tallet 6, nogen gange kan procenten være i minus men så er du i plus i selve valutaen. Det er lidt komplekst at forklare hvorfor det bliver sådan her, men det er ud fra en beregningsmetode som kaldes for "time-weighted return". Beregningen i procent viser hvor god du er til at allokere dine penge, så det kan være sammenligneligt med et indeks. 

Som eksempel:


Du investerer 100 kr. i en indeks ETF. Denne falder 10% (du er nede -10 kr og -10%). Hvis du her investerer yderligere 200 kr. så har du nu totalt 290 kr. i din indeks ETF. 


Hvis indekset herefter stiger 5%, så tjener du 14,5 kr. (0,05 x 290 kr.) og din totale værdi i depotet er nu på 304,5 kr. dvs. en gevinst totalt set. Men din procentuelle udvikling forbliver stadig i minus da -10% efterfulgt af +5% = 100 x 0,9 x 1,05 = 94,5 --> eller minus 5,5 totalt. Det vil sige præcis det samme som indeks, men du er i plus 4,5 kr.


Jeg synes selv det er lidt svært at forstå :D Men jeg synes det er nemmere, hvis jeg fokuserer på procent, og så er det ligegyldigt hvor meget man har sat ind, og hvornår. 


De forskellige sammenligningsindeks

Sammenligningsindekset er den gule linje du ser som løber ved siden af "din egen" blå "afkasts-linje" :). Du kan selv vælge hvilket indeks du vil sammenligne dig med - hvis du altså overhovedet vil sammenligne dig med noget.


Når du trykker på det lille plus ved siden af "Sammenlign" så kommer denne liste op:

Dette er forskellige indeks, som du kan sammenligne din egen portefølje med. Her kan du for eksempel se det danske indeks (OMXC25), det norske indeks (OSEBX) og det svenske indeks (OMXS30) for at nævne nogle. 


GI = Betyder som oftest Gross Index, her regner man med løbende udbytte og at dette udbytte geninvesteres.

PI = Price Index, det "almindelige indeks" som ikke indregner evt. udbytte (hvilket derfor egentlig ikke giver et helt korrekt billede af det totale afkast)


1 Kommentar
Martine
Slået op den  18/08/2022 12:18 Perfekt! Lige hvad jeg havde brug for! 😍
Tilføj kommentar

Om os

Moneypenny blev skabt i 2016, for at inspirere flere danske kvinder til at investere og for at arbejde for en øget økonomisk ligestilling i Danmark. Gennem foredrag, dialog, events og netværk inspirerer og opmuntrer vi kvinder til at tage et bevidst valg omkring deres økonomi, spare mere op og investere.

Kom med på vores nyhedsbrev!

Gå ikke glip af gode tips og tricks omkring privatøkonomi og investering, samt information omkring kurser, webinarer, nye bogudgivelse, nyheder m.m. 

Skriv dig op til at modtage tips og trick og nyheder her:

Navn Påkrævet felt!
Mailadresse* Påkrævet felt!

Connect & Follow

Copyright Moneypenny and More 2024


Læs om vores handelsbetingelser her

Læs om vores GDPR regler her

Din kurv er tom Fortsæt
Indkøbskurv
Subtotal:
Rabat 
Rabat 
Se detaljer
- +
Udsolgt