fbpx

Corona og min aktieportefølje

Solen skinner i Danmark. Små grønne blade begynder at springe ud, og nye forårsblomster ser de første små solstråler. Nogle reminders om, at verden fortsætter, og som giver mig mod og forsikring om at vi kommer igennem denne periode med Corona. Vi skal nok komme ud på den anden side. Vi ved ikke hvor lang tid det vil fortsætte, hvor aggressivt dette virus vil ramme os som mennesker og den globale økonomi. Men vi kommer igennem det. Dét bjørnemarked vi ser nu kan vi ikke sammenligne med tidligere bjørnemarkeder, for de er alle forskellige. Det vigtigste lige nu er derfor tålmodighed og vedholdenhed. 

Indlægget indeholder affiliate links.

Statistik fra tidligere børskraks

Egentlig ville jeg skrive et indlæg med masser af statistik igen, men jeg tænker faktisk at det indlæg jeg har skrevet om at time markedet (I finder det HER) siger det meste. Mere statistik finder I i screenshots herunder.

Dette opslag skrev jeg til Moneypennygruppen den anden dag (ja, nu deler jeg det også med verden udenfor ;)), og jeg er stadig, lidt mere end en uge senere og en del procentenheder lavere, ved godt mod, på trods af at Corona gør fremtiden usikker.

Corona

Her finder i PDF´en jeg referérer til.

Corona og min portefølje

Jeg har ikke én tanke om at sælge, og det bekræfter mig personligt også i at min strategi er én som passer til mig. Jeg håber inderligt, at I også har en strategi som gør, at I kan sove godt – selvom markedet bløder lige nu. Vi skal nok klare den. Og hvis jeg skal være ærlig, er mine penge faktisk det sidste jeg tænker på lige nu. De ligger der hvor de skal. Stille og roligt skal de nok komme sig på sigt, og jeg køber regelmæssigt ind – også i disse tider, ja absolut! Selvom jeg kigger lukketider på S&P500 inden jeg går i seng, har svært ved ikke at kigge nyheder etc. – så er mine tanker primært hos alle de som er ramt værst af denne pandemi, ikke min portefølje. Den skal nok klare det. Mine tanker går til Italien, og til de mennesker i andre lande, som ligenu oplever noget jeg ikke engang kan forestille mig.. At miste nogen man har kær, eller f. eks. have et familiemedlem som er meget syg, men som man ikke kan besøge…

Jeg ved ikke om Danmark agerer korrekt, eller om mit hjemland Sverige, som gør det anderledes, agerer korrekt. Det vil vi vide, når dette er over. Uanset så er det som sker noget historisk, både for os som mennesker, men også økonomisk. Vi vil se en recession, det tror jeg. Om det bliver værre, må tiden vise.. Jeg agerer ved ikke at agere. 

Hvad siger Moneypenny-teamet?

Jeg spurgte Heidi Nielsen, som blogger her på Moneypennyandmore og er moderator i Moneypennygruppen, samt Ann-Christina Lykke, partner i Moneypenny and More, om hvad de tænker om situationen. Her er deres svar:

Ann-Christina:

Corona

De investeringer jeg har i markedet, lader jeg følge markedet, det vil sige de falder i værdi lige nu. Det forholder jeg mig helt roligt til, jeg sælger ikke, da jeg ved at det ikke kan svare sig, jeg ved at de nok skal komme op igen. Jeg har den sidste tid trukket lidt gevinster hjem og har ikke investeret i ret meget nyt, da jeg synes markedet har været meget højt. De kontanter skal jeg have ind i markedet igen og arbejde for mig, når jeg har tiltro til at det ikke længere falder. Hvornår det bliver, kommer meget an på denne forfærdelige situation med coronavirusset. Så længe det stadig raser i verden tror jeg på at markedet skal længere ned. Så jeg sidder på kassen så længe, og følger nyhederne tæt.
– Ann-Christina Lykke

 

Heidi:

Corona

Det som holder mig i ro, i en tid med Corona, er bl.a. at jeg ikke investerer mere end jeg kan tåle at miste. Jeg investerer langsigtet og har sørget for diversitet i mine investeringer ved bl.a. at investere i udbyttebetalende indeksfonde. Jeg er ung og regner faktisk ikke med at skulle give mig i kast med at sælge noget som helst, før om mange, mange år. Derfor bekymrer jeg mig ikke om de kursdyk vi ser lige nu, kursen skal nok vende igen med tiden. Det eneste jeg har gjort anderledes er at købe lidt ekstra ind af det jeg i forvejen gerne vil have i min portefølje. Min strategi med at købe ind løbende, hver måned, fortsætter jeg med, uanset om markedet går op eller ned.
– Heidi Nielsen

 

Pas på hinanden! Bliv hjemme.

Og husk nu din strategi; den skal du fastholde, selvom det blæser. 🙂

Kærlige hilsner,

Corona

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment