fbpx

Corona-sikrer du din portefølje?

Hej!

Mange er urolige over hvad efteråret vil byde på. Hvordan vil økonomien se ud efter alle stimulanserne? Vil der komme en ny bølge af virus-smitte? Hvordan vil endnu en bølge påvirke vores økonomi og aktiemarkedet?

Så hvordan Corona-sikrer man egentlig sin portefølje?

Her er et kort indlæg med mine tre bedste tips til at sikre din portefølje mod Corona.

3 tips til hvordan du Corona-sikrer din portefølje –>

1. Se på din risikoprofil
Hvordan vil du have det, hvis din portefølje dykker 30%? Og hvornår har du brug for pengene? Du skal have en strategi som gør at du kan holde fast selvom det blæser. Dvs. find den risikoprofil som føles bedst for dig. Du skal heller ikke investere for penge du har brug for indenfor en kort tidshorisont og du skal heller ikke investere med så høj en risiko, at du risikerer at sælge i panik, fordi du ikke kan klare at se nedgangen i din portefølje. Is i maven og en god og dejlig strategi er det vigtigste. 🙂

 

2. Se på din risikospredning
Læg ikke alle æg i en kurv. Husk at sprede dig, gerne i mange forskellige brancher, men også i forskellige typer af investeringer. Fonde og ETFer er godt for spredning, men også her kan du bedre sikre dig ved at du spreder dig i forskellige regioner og over forskellige typer af sektor-fokus. Du kan også sprede dig i råvarer. F. eks, er guld en god måde at diversificere sin portefølje på. Jeg ejer selv ca. 10% guld og sølv i min portefølje. For at gøre det lidt sjovere – lav kagediagrammer i Excel for tydeligt at se din risikospredning! 🙂 

 

3. Når krisen rammer. Hold fast!
Hvis endnu en krise kommer (igen, som følge af Corona), så hold fast i din strategi og bliv ved med at investere løbende. På en 20-årshorisont vil du miste næsten halvdelen af dit afkast hvis du går glip af de 10 bedste dage på børsen. Dette er vigtigt at tænke over i en krise, da 50-60% af disse “bedste dage” ligger i nærheden af en stor nedgang. Husk at når du sælger skal du også vide hvornår du skal ind igen… og ingen ved hvornår bunden er nået.

Jeg vil også skrive ud, at bæredygtige investeringer virker til at have klaret sig bedre under krisen; “..sustainable strategies have outperformed during this period of intense volatility, with 94 per cent of a globally representative selection of widely-analysed sustainable indices outperforming their parent benchmarks in the first quarter.” (Læs hele artiklen HER).

 

Sådan Corona-sikrer du din portefølje!

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment