fbpx

Danske aktier med højt udbytte

Jeg har tidligere skrevet om de amerikanske Dividend Aristocrats og Dividend Kings. Jeg er ved at lave en undersøgelse også for “Scandinavian Dividend Aristocrats”, men for nu så vil jeg kun undersøge aktier med højt udbytte i Danmark? (Læs evt. om de Europæiske udbytte-aristokraterne HER)

Danske aktier med højt udbytte

De danske aktier på large cap med de højeste udbytter, eller måske mere specifikt højeste direkte afkast, kan du se i dette billede:

Du kan altid selv gå ind via Nordnet –> Børs/Market –> Aktiekurser –> sortere på Nøgletal og direkte afkast (se billede) for at finde dem der har det højeste direkte afkast lige nu. Du kan også kigge i denne liste fra Nordnet hvor du kan se hvornår udbytte kommer (nye Nordnet).

Aktier som giver højt udbytte – dette skal du være opmærksom på!

Hvis en aktie har et udbytte på over 5% så er jeg lidt ekstra opmærksom. Hvorfor er prisen på den aktie presset så meget, at det direkte afkast stiger på den måde? Vil de mindske udbyttet hen ad vejen? Hvad ligger fortjenesten på per aktie i denne virksomhed, og hvor stor andel af fortjenesten deles ud til aktionærerne? Er dette holdbart? Kig evt. på H&M. De udbetaler  9,75 kroner og har en fortjeneste på 7,3 kroner per aktie. Et direkte afkast på 6% (udbytte i forhold til dagens kurs). Dette føler jeg personlig ikke er rimeligt. Det er dog noget andet, hvis man f.eks. kigger på de amerikanske REITs (Real Estate Investment Trusts), hvor de kan udbetale en stor andel av sin fortjeneste til aktionærer.

Figur der viser aktier med højt udbytte
Figur er taget fra Börsdata.

Danske udbytteaktier – aristokrater

Ja, som du måske opdaget, så har jeg kun inkluderet de danske aktier som i dag giver et højt udbytte. Det siger ikke noget om hvor “stabile” de er som rene udbytteaktier. Når jeg får tid, vil jeg virkelig gerne lave en undersøgelse om de danske virksomheder som har øget sit udbytte i mange år. Eller ja, som den liste jeg er i gang med nu –  en slags “Scandinavian (eller Danish) Dividend Aristocrats”. Dog går det ret langsomt lige nu med en lille Lærke-mus og andre spændende projekter i gang. Ved du om nogen har lavet det? Skriv endelig! Kh fra barsels-hytten 🙂

Min lille mus og jeg. Hun kan virkelig godt lide mine favorit – Bose høretelefoner.

 

 

Læs mere:

Disclaimer: Jeg er ikke en økonomisk rådgivere og at du altid skal lave din egen analyse inden du køber noget. Jeg er ikke ansvarlig for, hvad læsere investerer i og det jeg laver/køber kan også gå fejl 🙂

[subscribe2]

 

[socialfeed id=’1307′]

[instagram-feed]

2 Comments

  • Jarl
    God artikel. Kan du sætte dato på (alle) dine artikler. Kun en af skærmbillederne indikere at artiklen er fra april, 2019. Tak
    • Linnéa Schmidt
      Hej Jarl, Det er modtaget, det skal jeg gøre fortsætningsvis. :) Bh, Linnéa

Leave a comment