fbpx

Danske stabile udbytteaktier – The Danish Dividend Aristocrats by Moneypenny

Halløjsa fellow udbytteentusiaster!

#udbytte #dividendaristocrats

Oh, nu er det lidt tid siden jeg har skrevet herinde. Men nu skal det altså være! Jeg har tidligere skrevet om Dividend Aristocrats, altså amerikanske aktier som har givet et stabilt og øgende udbytte over lang tid (lige Aristocrats er minimum 25 år). Du kan finde dette indlæg HER, og jeg skal nok komme med en 2021-liste snarest! 🙂

Nu publicerer vi Danmarks første liste med stabile udbytteaktier – “The Danish Dividend Aristocrats by Moneypenny”! På listen som jeg publicerer i dette indlæg, kan du finde danske aktier som givet et stabilt udbytte over lang tid.

Stabile danske udbytteaktier

Mine kriterier for at udvælge de danske udbyttearistokrater til min liste er:

 1. De skal være med på OMXC25 (så sikrer jeg det er store og stabile virksomheder med god likviditet)
 2. De skal have øget deres udbytte eller haft detsamme i minimum 5 år.

Det direkte afkast er ikke en del af mine kriterier, da dette forandrer sig så meget med kursen. Jeg har fundet data via morningstar.dk, borsdata.se og Nordnet.dk.

Her har i listen med de 10 virksomheder, sorteret på antal år med samme/øgende udbytte.

Virksomheder År man øget (eller ikke sænket udbytte) Direkte afkast  pr. 4/3 – 2021
Novozymes B 20 1.37%
Novo Nordisk B 18 2.67%
DSV Panalpina 15 0.35%
Coloplast B 12* 1.98%
Carlsberg B 12 2.27%
Rockwool Int. B 11 1.39% (B-aktien)
SimCorp 11* 1.01%
GN Store Nord 10 0.29%
Royal UNIBREW 6* 1.92%
Ørsted 5 1.25%

*ikke endnu rapporteret udbytte for 2021

Som I kan se er det direkte afkast ikke det mest imponerende, men jeg synes en liste i denne kaliber, som kaldes aristokrater, skal fokusere på stabilitet i udbytte. Her er en liste på aktier med det højeste direkte afkast pr. 4/3 -2021 (sorteret fra Nordnets hjemmeside). HUSK at lave din analyse udover det direkte afkast. Det direkte afkast afspejler jo kun udbytte i forhold til kursen. Herunder har jeg markeret med fed, de aktier som er med i aristokrat-listen 🙂

Aktie Direkte afkast
Tryg 4.87%
Novo Nordisk 2.67%
AP Møller Mærsk B 2.43%
Carlsberg B 2.27%
Coloplast 1.98%
Royal UNIBREW 1.92%
Danske Bank 1.69%
Pandora 1.50%
Rockwool International B 1,39%
Novozymes 1.37%
Ørsted 1.25%
H. Lundbeck 1.06%
SimCorp 1.01%
FLSmidth & Co. 0.80%
Vestas Wind Systems 0.73%
DSV 0.35%
GN Store Nord 0.29%
Netcompany Group 0.18%
Ambu 0.11%
Bavarian Nordic
Chr. Hansen Holding
Demant
Genmab
ISS
Jyske Bank
The Drilling Company of 1972

Håber i kan lide listerne! 🙂

Jeg knokler videre på min bog om udbytteaktier både aftener og weekender ;D, og jeg håber den udkommer primo maj i år! Er der noget som jeg bare IKKE må misse at skrive i denne?

Er der noget specielt herinde på bloggen i vil have fokus, så kommentere endelig eller skriv på linnea@moneypennyandmore.dk

Godt afkast til dig!

PS. Vores bog om børneopsparing er også i støbeskeen, så hold dig lige opdateret om denne. Nemmest er via vores kommende nyhedsbreve (link kommer snaaart) eller via vores instagram som du finder HER.

8 Comments

 • Stella
  Mht til input til din bog med udbytteaktier, ved jeg ikke om den også kunne rumme lidt om Reits.
  • Linnéa Schmidt
   Hej Stella, Yep, de er med :)
 • Helle
  Hej, det ser ud til at siden ikke er optimeret til at vises på mobilen. Jeg kan ikke se hele tabellen, heller ikke selv om jeg lægger telefonen på siden.
  • Linnéa Schmidt
   Hej Helle, Jeg må kigge på det. Jeg kan selv se den om jeg vender mobilen på siden. Hmmm. Tak for input :)
  • Britta Andersen
   Hejsa - hvis du trykker åben i browser og derefter vender mobilen om, så virker det fint. Problemet opstår , når den åbnes i Facebook ☺️
  • Remy
   Åben i browser og tilt din tlf ☺️
 • Lene
  Tak for nyttig info og overskuelige lister. Det var lige, hvad jeg havde brug for på min meget nye investeringsrejse :) Metoden, du selv har benyttet og beskrevet i programmet på DR2, er meget inspirerende. Glæder mig til at læse mere i den kommende bogudgivelse.
  • Linnéa Schmidt
   Kære Lene, Ej hvor godt at høre du er inspireret og på vej ud på din egen rejse! Det bliver (bumpy) og spændende, I am sure! :) Glæder mig til at dele bogen! :) Kh, Linnéa

Leave a comment