fbpx

REITs – Hvad er det?

Dividend aristocrat REITS

Her er et indlæg om en bestemt type aktier, jeg er vild med. De giver nemlig, i mange tilfælde, udbytte hver måned. Via disse ‘ejendomsaktier’, som også kaldes for REITs, kan du få et højt, direkte afkast og få en diversificering i ejendomme. Faktisk kan man sige, at du får en del af forskellige amerikanske ejendomsporteføljer. 

I et senere indlæg vil jeg gennemgå de udbyttesaktier jeg ejer og status for disse fra 2017 og frem til nu.

I dette indlæg vil jeg fokusere på at skrive lidt om REITS, men også om en liste jeg fandt med amerikanske REITs, som har givet udbytte de seneste 25 år, altså lignende Dividend Aristocrats (en liste med 53 S&P 500 virksomheder som har øget udbytte igennem minimum 25 år).

 

Hvad er REITs?

REITs, eller Real Estate Investment Trusts (kan nok nemmest oversættes til “Ejendomsfonde”), er noterede virksomheder, som giver store dele af sin gevinst i udbytte, for at få skattemæssige fordele. REITs kan ligne fonde, da de tilbyder investorer at blive delejere i kommersielle ejendomme-porteføljer. Udbyttet kommer fra leje fra f. eks. udlejningejendomme (bolig), sygehuse, kontorejendomme, hoteller, shoppingcentre osv. For at en virksomhed kan klassificeres som en REIT, findes der nogle regler de skal følge, f. eks:

 • Investere minimum 75% af sine aktiver i ejendomme, kontanter eller ‘ U.S. Treasuries’
 • Minimum 75% af indtjeningen SKAL komme fra ejendomme
 • Den skal betale minimum 90% af den skattepligtige indtjening til aktionærer i form af udbytte

Vil du læse mere om REITs, så kig ind på Investopedias infoside HER

Det jeg godt kan lide med REITs, er at man får udbytte ofte – nogle gange hver måned. Husk at kurtage plejer at være lidt dyrere på amerikanske aktier. Når det kommer til amerikanske udbyttesaktier og skat kan du læse mere fra Pengepugeren HER eller fra Dansk Aktionærforening HER. Jeg er selv ved at finde rundt i denne djungel, og vender selvf tilbage med et eget indlæg om dette. 🙂

 

Dividend aristocrats indenfor denne type aktier

Her ser du en liste med de 7 REITs som har haft det stabile udbytte i ca. 25 år . Billedet har jeg fået fra artiklen ‘4 Dividend Aristocrats On Sale’, som jeg fandt via en artikel på SeekingAlpha, hvor de samme forfattere også har skrevet om REITen Essex Realty.

REITs og deres udbytte

Her kan du læse mere om de 4 forskellige REITs, som har i 25 år eller mere, har givet et stabilt udbytte:

 

I et kommende indlæg vil jeg vise jer min udbyttesportefølje. Så følg med her på bloggen. 🙂

Det er også en risiko at investere i REITs, som med alle andre slags aktier. Du kan læse mere om risiko i dette indlæg–> HER.

Udbytte

 

// Jeg er ikke uddannet rådgiver, og alt jeg skriver om er mine egne holdninger. Mit mål er at inspirere og hjælpe alle de, som er interesserede i at komme i gang med at investere. Jeg er ikke ansvarlig for de valg som en læser i denne blog tager med sine investeringer, men jeg er her for at sparre og hjælpe hvis jeg kan. //

8 Comments

 • Vicki
  Hej Linnea 1) Er du fortsat fan af bl.a Realty inCome corp? 2) For at lande på 330 kr i udbytte pr. Måned, hvor stor er din samlede investering så?
  • Linnéa Schmidt
   Hej Vicki, Ja, O er stadig i min portefølje og jeg køber løbende ind. Ofte giver aktier 3-4% i udbytte, men i min REIT-portefølje er jeg på ca 8% lige nu, da jeg købte stærkt ind i coronakrisen (dog er nogle af dem pauset udbytte lige pga dette, men jeg væbner mig med tålmodighed og stoler på at det hele skal komme sig). Om vi regner med 3% for at sætte det lavt så behøver man X x 0.03 = 330 --> 330/0.03 = 11.000 kroner. (Ikke taget højede for skat :)) Kh, Linnéa
   • Mette
    Hej Linnéa Super god artikel. 11.000 kr. giver et udbytte på 330 kr. om året og ikke om måneden, korrekt? Køber du Realty Income Corp på New York Stock Exchange? Og betaler 15% skat eller 30%? Mvh. Mette
    • Linnéa Schmidt
     Hej Mette, Ja, lige præcis. Direkte afkastet er altid udregnet på årsbasis. Jeg køber på amerikanske børsen og der er kildeskat på 15% udover den danske skat som modregnes hos skat, så det går helt automatisk der. :) Kh, Linnéa
 • Mikkel
  Hej Linnéa Tak for en interessant artikel. Jeg har spørgsmål 1) hvordan kan du se, at det udbytte de betaler er månedligt og hvornår de udbetaler? 2) hvordan finder du frem til nye REIT’er ? :)
  • Linnéa Schmidt
   Hej Mikkel! Jeg kigger meget på dividend.com, så kan man også google på "virksomhed + dividend", hvor man ofte får frem masser af gode links. Jeg følger primært SeekingAlpha og læser ellers lidt hist og pist for at finde inspiration :) Kh, Linnéa
 • Tine
  Hej Linnea, jeg har forgæves kigget på siden efter udgivelsesdato for dette indlæg - for jeg vil rigtig gerne læse dit indlæg, hvor du viser din udbytteportefølje til inspiration, men det er svært at vide, hvor jeg skal lede (årstal fx), når jeg ikke kan finde udgivelsesdatoen på dette indlæg. Kan du hjælpe mig videre? (o: Hilsen Tine
  • Linnéa Schmidt
   Hej Tine, Dette er fra Oktober 2019. Her er min seneste kalender-update: https://moneypennyandmore.dk/saadan-faar-jeg-udbytte-hver-maaned/ Er ved at lægge sidste hånd på min bog om udbytte så der kommer en opdateret version snart. :) Kh, Linnéa

Leave a comment