fbpx

Frynsegoder som aktionær

 

We’d never recommend a share just because it offers a perk. However, if you do hold any shares, it is definitely worth checking to see if they entitle you to any discounts that could be useful.

– Graham Spooner, rådgiver hos The Share Center (Shareholder Perks, 2007)

 

Jeg ejer nogle unoterede aktier i den virksomhed, som min veninde arbejder i, Superfruit. Lige nu investerer jeg via en svensk platform, Pepins, som jeg også håber kommer til Danmark en dag. Nå, i hvert fald … Jeg fandt ud af, at jeg som aktionær får 20% rabat på alle deres produkter. Fantastic! Så begyndte jeg at tænke over, hvor jeg ellers kunne få nogle frysegoder, aktionær-fordele – eller på engelsk, Shareholder Perks.

Happy superfruit-aktionær!

Hvad er aktionærfordele?

Shareholder perks, aktionær-fordele eller frynsegoder (aktie-frynsegoder? 🙂 ) kommer ofte i form af rabatkuponer, måske et aktionærkort, tilbud via e-mail eller som små gaver i form af goodie-bags med virksomhedens produkter. Man plejer at skulle eje et fast antal aktier, men nogle gange er kun én aktie nok. Så som jeg forstår det, kan frynsegoderne skifte lidt over tid, så man skal lige holde sig opdateret. F.eks. som da Anheuser-Busch slog sig sammen med InBev, hvor man som aktionær så mistede tilbuddet om at besøge theme parks, der var ejet af Anheuser-Busch. ABInBev er btw virksomheden, som står bag øl som Stella Artois, BECKS, Corona etc.

Ja, tilbuddene går lidt i alle retninger. Fra billetter, som kommer med årsregnskabet (en Big Mac eller pommes fra McDonalds) til en gratis kaffe på Starbucks. Jeg ville personligt synes, at det ville være fedt at have et “aktionærkort”, som giver mig f.eks. 10% på Starbucks eller noget lignende. Eller hvorfor ikke Matas..? 🙂 Men men … jeg må være tilfreds med EN kop kaffe på Starbucks (HVIS jeg bestiller årsregnskabet hjem). 🙂

Dette er i min verden en af de bedste tasker. Den kan man købe til 20% rabat, hvis man ejer (en hel del) Mulberry-aktier … 🙂

Læs eventelt mere om udenlandske ”stock perks” her & her. Ejer du f.eks. 250 aktier i Mulberry, får du 20% rabat i nogle butikker …  Så det er altid godt lige at tjekke op på, hvad man kan få. (Nu er 250 aktier i Mulberry ret mange penge, men you get my point 🙂 ). Jeg spurgte f.eks. i min lokale Matas butik den anden dag, om jeg kunne få rabat, hvis jeg ejede aktier … Det havde de ingen anelse om, men det lader det ikke til. Oh well … Et andet eksempel er cruise selskabet Carnival (læs evt. mere her).

Hvordan ser det ud i Danmark?

Her er det, jeg kunne finde lige nu. Skriv endelig i comments, hvis du ved noget mere 🙂

Bank: Banker, hvor man som aktionær f.eks. kan få en konto med højere renter:  Jyske Bank, Kreditbanken, Lollands Bank, Nordjyske Bank. Mange af bankerne giver også gratis valutaveksling, f.eks. Sydbank, Nørresundby bank & Nordfyns bank.

Sport: Diverse sportsrelaterede selskaber tilbyder gratis billetter eller andre tilbud. F.eks. Aab, Brøndby IF, SIF SupportPARKEN Sport & EntertainmentÅrhus Elite & AC Horsens.

Rejse og entertainment: Hos en del ejendomsvirksomheder kan man som aktionær også nogle gange få perks, f.eks. AROS Boliginvest. DFDS har også en del andre frynsegoder, læs f.eks. mere her. Du kan også få nogle fordele, hvis du ejer SAS-aktier, læs mere her.

Parken Sport Entertainment kan man også se på (f.eks. her). Og måske den mest sjove frynsegode: Ejer man 100 aktier får man sæsonkort til Tivoli. 🙂

…. Nå. Jeg investerer selvfølgelig ikke med disse fordele i baghovedet, men jeg synes, det er sjovt at tjekke op på. Der er faktisk skrevet opgaver om dette.. Det ville være sjovt, hvis frynsegoder begyndte at ‘trende’ igen. Jeg tror faktisk, det kunne give mere loyale aktionærer. Er man glad for en virksomhed, er man også en god ambassadør, kan man jo sige … 🙂

 

Links om du vil læse mere

[subscribe2]

Disclaimer: Jeg ejer aktier i Superfruit. 🙂

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment