fbpx

House Hacking

Sådan starter du med ejendomsinvestering som ung

House Hacking er et udtryk jeg er blevet bekendt med, indenfor de sidste par år.  Jeg synes det er vildt smart! – og ville ønske at jeg selv var blevet præsenteret endnu tidligere, for de muligheder House Hacking giver én. Jeg er ikke ekspert på området, men synes helt klart, at det er noget man skal være opmærksom på, som en mulighed, hvis man er interesseret i ejendomsinvestering og FIRE 🙂

Hvad er House Hacking?

House Hacking er en investeringsstrategi, hvor du udlejer en del af din egen bolig og på den måde sænker dine egne udgifter.

Jeg hører en del amerikanske podcasts, hvor House Hacking flere gange er blevet nævnt. Jeg var lige ude at gå en tur i solen og hørte en episode ChooseFI, som er en af mine store inspirations- og motivationskilder. Senest har jeg lyttet til episode 148R, hvor Craig Curelop giver en hurtig indføring i hvordan han House Hacker (spol frem til minut 38, hvis du udelukkende vil høre om House Hacking).

 

House Hacking - Hvad er det?
Podcast-tid, når jeg går fra A til B

 

ChooseFI har samlet en masse information om House Hacking her. Der er selvfølgelig forskel på køb af ejendom i USA og i Danmark, men det er god inspiration i forhold til hvilke overvejelser man kan gøre sig.

 

Hvem bør House Hacke?

ALLE! På et eller andet plan 🙂

Men for dem hvor det virker HELT oplagt, er de unge og de studerende. Ofte hører man snak om forældrekøb, men så er det jo forældrene som investerer. Det er, investeringsmæssigt, ikke interessant for den unge og ikke hvad man betegner som House Hacking.

 

Spar op til udbetalingen på en lejlighed

 

Hvis du skal House Hacke, så skal du selv købe en bolig. Tit deles unge og studerende alligevel om større lejligheder, fordi der er kamp om de mindre, billige lejligheder. Så hvis du alligevel tænker at bo sammen med andre, så prøv at overvej, om det er en mulighed at købe en lejlighed og selv udleje et værelse eller to.

 

Hvad du skal gøre, hvis du gerne vil House Hacke?

  1. Spar op til udbetalingen på en lejlighed
  2. Sæt dig ind i salg/køb, lån og udlejning
  3. Find en delevenlig lejlighed med 2 eller flere værelser
  4. Udlej værelserne til nogle, som du gerne vil bo med eller udlej gennem f. eks AirBnB

På den måde vil bofællerne/lejerne være med til at betale af på dit boliglån og minimere omkostningerne for dig som ung boligejer. Når engang du ønsker at flytte, vil du kunne sælge lejligheden (med skattefrit overskud) eller udleje hele lejligheden.

 

Du kan sælge lejligheden med skattefri fortjeneste

 

Fordele ved at House Hacke, som ung/studerende:

  • Du opbygger et økonomisk fundament, samtidigt med at du minimerer dine udgifter
  • Du har altid nogle at komme hjem til og være social med om aftenen
  • Du kan sælge lejligheden med skattefri fortjeneste, hvis du opfylder parcelhus-reglen

 

Jeg håber, at du lader dig inspirere, og vil dele dine erfaringer og overvejelser herunder 🙂

 

House hacking investering ejendomsinvestering

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment