fbpx

How Do You Do – Signe Fejerskov

Denne gang i How Do You Do – interview serien har vi med en virkelig cool kvinde. Signe Fejerskov, som med sine blot 22 år er et stort navn indenfor investering i Danmark! TAK for at du ville være med 🙂 –>

Hvem er Signe Fejerskov?

En studerende 22 årig pige med ben i næsen, som købte sin første aktie for 2,5 år siden.

Blåbog

Alder: 22 år
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/signe-fejerskov
Bachelor: BSc.scient.oecon (matematik-økonomi, 6. semester, SDU)

Nuværende job:

  • Indehaver af hjemmesiden/bloggen Fejerskovinvest.com
  • Formand for Unge Aktionærer Fyn
  • Bestyrelsesmedlem i Dansk Aktionærforening Fyn
  • Repræsentantskabsmedlem i Dansk Aktionærforening
  • Bestyrelsesmedlem Studenterhuset Odense
  • Bestyrelsesmedlem Syddanske Studerende
  • Studentermedlem i universitetsrådet (SDU)

Hvorfor investerer du?

Jeg investerer fordi jeg ikke er tilfreds med renten i banken. Jeg synes det er mere eller mindre tragisk, at inflationen æder min opsparing op. Dette fandt jeg dog først ud af, efter jeg i flere år havde hørt om venner der investerede – hvilket vækkede min interesse. I dag investerer jeg også for at lærer det, da jeg investerer på min SU. Dermed føler jeg, at det er et studie ved siden af mit studie (et studie om håndtering af penge, og at få ens penge til at arbejde for sig), hvor jeg lærer om investering for et mindre beløb så jeg ved hvordan man gør når jeg har flere penge til rådighed.

Det skal hertil nævnes, at det ikke er fordi jeg læser noget med økonomi. Faktisk tværtimod! Jeg har på intet tidspunkt lært noget videre om investering på mit studie. Derudover kommer jeg fra en familie, hvor investering aldrig har været samtale emnet – så mine omgivelser har påvirke mig i denne retning (som jeg ser som værende yderst positiv).

Hvor finder du din motivation?

Jeg finder min motivation i ”Jeg vil hellere have mine penge arbejder for mig, end at jeg arbejder for dem”. Jeg er lidt af en sucker for læring, så elsker konstant at blive klogere.

Mange synes det er svært at investere på SU, da man ofte skal handle for et mindre beløb end man umiddelbart ønsker, eller at man må springer over en investering man ville have gennemført, hvis man havde flere penge til rådighed. Og jeg må give dem ret! Dog motiverer dette mig også til at lærer mig selv at kende – hvor meget må en aktie f.eks. falde før jeg ikke kan holde det ud længere? Dette tror jeg er en essentiel del, og en god måde hvorpå man kan finde motivation.

Hvordan begyndte du at investere?

I gymnasiet havde jeg en flok kammerater som altid snakkede om investeringer og aktiemarkedet. Jeg synes det lød lidt farligt (de omtalte faktisk deres tab), men samtidig var der noget der fangede mig. Efter nogen tid faldt jeg over et investeringsarrangement i Odense, hvor jeg så mit snit til at deltage. Jeg var egentlig ret bange for at tage af sted. For jeg kendte jo ingen andre der. Dog gik det godt og jeg blev klogere og mødte folk med samme interesse som jeg selv. Få måneder efter kom jeg faktisk i bestyrelsen i UAF og lidt senere blev jeg formand. Det var i mellemtiden her, at jeg købt min første aktie. Alle kiggede noget skævt på mig, når jeg sagde, at jeg havde købt Deutsche Bank (i deres krise), men jeg var overbevist om, at de ikke ville få lov til at gå konkurs. Jeg hev et positivt afkast hjem, og har siden da haft endnu mere blod på tanden.

Hvordan ville du beskrive dig selv som investor?

Langsigtet! Det er kort og godt sådan, at jeg ikke foretager særligt mange handler, eller særligt store (grundet mit tidligere nævnte rådighedsbeløb). Derudover har jeg fundet ud af, at jeg er meget tålmodig. Det betyder ikke så meget at mine aktier falder, da jeg hverken skal bruge pengene i dag eller i morgen – men først når jeg skal købe lejlighed.

Derudover er jeg ikke altid inde for at kigge på kurserne – faktisk lige omvendt. Det er ikke noget jeg har indskrevet i min strategi, at jeg ikke må kigge på dem f.eks. mere end en gang om ugen. Det falder mig bare meget naturligt, at følge med i nyhedsstrømmen og i mindre grad i den konkrete kurs.

Hvad er dine opsparingsmål?

Mit mål er, at spare 500 kr. op om måneden. Dog ved jeg også udmærket godt, at dette ikke altid er realistisk. I perioder med studiebøger, eller julegaver er det ofte et mindre beløb der kan spares op, hvis der er noget der kan spares op. Dette irriterede mig grænseløst i starten, men nu har jeg det ret fint med det. Da det jo er ting jeg skal have (finder den billigste løsning).

Derudover sætter jeg altid feriepenge, penge tilbage i SKAT, o.l., ind på min opsparing.

Hvilke tærskler syntes du var de sværeste at komme over, da du begyndte at investere?

Det sværeste var klart at gøre det. Det tog flere måneder før jeg turde købe en aktie. Set i bagklogskabens lys fortryder jeg, at jeg ikke bare gjorde det tidligere. Heldigvis havde jeg et godt netværk (primært bestående af mænd desværre) som lærte mig en masse om aktier og analyse af dem. Så jeg var virkelig godt klædt på, da jeg endelig foretog en handel.

I dag synes jeg det sværeste er det tabu der er omkring økonomi og investering. Det er desværre ikke noget man taler så meget om, og det ærgre mig, da jeg tror mange flere ville have mod på investering – hvis vi talte højt om det. Heldigvis er dette forum jo perfekt til netop dette.

Hvordan tror du aktiemarkedet udvikler sig de næste 10 år?

Det er jo altid svært at spå om fremtiden, men mon ikke vi ser en nedgang de kommende to år. Derefter skal vi nok komme tilbage på sporet igen. Generelt set skal vi jo nok se den gennemsnitlige stigning, men det afhænger først og fremmest af, om vi bliver ramt af en krise/boble.

Hvordan synes du man skal tænke omkring investering som studerende (med måske ikke så mange penge til rådighed)?

Man skal tænker ”jeg gør det!” for hvad er det værste der kan ske? Ja, du kan miste din investering, men så længe du ikke geare mister du ikke mere end det. Og du bestemmer helt selv hvor stor din investering skal være. Mange har spurgt mig, om man ikke skal have mange tusinde kroner for at investerer. Og mit svar er altid ”nej!”. For min første investering var på 1.500 kr., da det var hvad mit temperament og min forsigtige hjerne kunne holde til.

 

And last but not least – How do you do?

Jeg burger mine fritimer på at analysere – både fundamentalt og teknisk. Dermed har jeg hele tiden nogle aktier i kikkerten. Derudover sparer jeg hvor jeg kan – så jeg fra tid til anden kan købe en portion i en af de virksomheder jeg finder spændende. Derudover deltager jeg i alt jeg kan komme i nærheden af – hvor jeg kan lærer noget, møde virksomheder eller netværke.

 

Læs andre interviews:

 

[subscribe2]

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment