fbpx

Kan jeg virkelig starte med at investere med kun 500 kroner?

Opdateret 2021-08-10

Kan jeg virkelig investere med kun 500 kroner?

Ja, det kan du.

Mange som er nye indenfor investering går ofte med spørgsmålet om de har penge nok til at begynde at investere. ”Er det virkelig nok ,at jeg ”kun” har 500 kroner, eller måske kun 100 kroner?”.

Mit svar er et rungende JA. Husk at hver krone tæller, og du er bare så mega sej at du har taget valget om at komme i gang! Små skridt er også skridt, og du vil som investor vokse i præcis det tempo som føles bedst for dig, og det samme med din portefølje. Det at du er startet er f.a.n.t.a.s.t.i.s.k.

Hvordan starter jeg så med de 500 kroner?

Først vil jeg linke til den startguide vi har udgivet hvor vi gennemgår alle de forskellige dele som er gode at have med sig inden man begynder, at investere. Du finder e-guiden HER. En kortere udgave af vores guide finder du i dette blogindlæg HER.

Du kan absolut købe en eller flere aktier, eller fondsandele, for 500 kr (hvis du vil læse mere om fonde så har jeg en artikel om disse HER). Det som mange som tænker over er hvor meget kurtage (det gebyr banken tager når man køber og sælger) de skal betale, – at det ikke kan betale sig, at komme i gang hvis man skal betale så meget, når man skal handle. F.eks. har Nordnet et minimumskurtage på 15 kroner (de første 3 måneder når man starter konto), hvor man senere betaler 29 kroner i minimumskurtage. Med minimumskurtage mener jeg, at man betaler 29 kroner uanset om man handler for 1 krone eller 300 kroner – udover dette, hvis man kommer op i højere summer, betaler man procentuelt. På Saxo bank har de lavere minimumskurtage, så den bank/handelsplatform er selvfølgelig også et alternativ (du kan have flere banker hvis du vil, du kan finde min artikel om hvordan du vælger din investeringsplatform HER). Jeg investerer selv via Nordnet fordi jeg synes de har en nemmere brugeroverflade.

Jeg synes dog faktisk ikke det der kurtage er så meget at snakke om i starten. Jeg vil hellere, at du ser det som lærepenge, og hellere fokusere på faktisk at komme i gang. Det er det vigtige i starten.

Kom nemt i gang med månedsopsparing via Nordnet

Månedsopsparingen på Nordnet er en nem måde, hurtigt og billig, at komme i gang med at investere. Vi har to artikler om dette her på bloggen, du finder dem HER og HER. I det første viser jeg med screenshots hvordan du sætter det op. Det tager ikke så lang tid at få sat op og når du er færdig så kører det hele automatisk. Dvs. du behøver ikke bruge tid på dette efterfølgende. Det som også er meget positivt med lige denne automatiske månedsopsparing er, at du ikke betaler købskurtage for de fonde du vælger i månedsopsparingen. Hvis du kan spare 100 kroner op i måneden, så vil Nordnet først gennemføre en handel når du er over 500 kroner. 500 kroner er minimumsgrænsen for at de køber ind (pengene skal nemlig også være nok til at fordeles ud på de forskellige fonde du valgt). Men det hele går stadig automatisk, og du behøver ikke at gøre noget aktivt hvis du ikke vil.

Jeg har også lavet en onlinekursus på ca 1.5h  hvor jeg går det hele igennem, du finder link til kursus her nedenfor (tryk på billedet for at komme til kursusplatformen):

Start med at investere via Lysa eller køb aktier/fonde selv

Lysa er en investeringsrobot som hjælper dig med at investere dine penge, og de har et minimum på kun 200 kroner (det er nok 100 kr, men jeg har kun testet 200 kr selvom de skriver minimum på 1000 kr ;)). Jeg er selv lidt imod disse robotter, da de tager et gebyr som du ellers ville kunne spare hvis du gjorde det selv, f.eks. via Nordnets månedsopsparing, men de er selvfølgelig rigtigt gode i den forstand, at de hjælper mange med at komme i gang. Lysa er også den billigste i Danmark. Du kan selvfølgelig også investere direkte i aktier eller investeringsfonde hvis du føler at dette er noget du vil og føler du har tid til. Der vil du også få en “feeling” for hvordan man køber, hvordan det ser ud etc. Det er også dejligt, og du vil lære hen ad vejen.


 

Flere spørgsmål? 🙂

Jeg ved at dette indlæg måske giver flere spørgsmål end det svarer på, især for dig som er ny. Jeg har jo ikke gennemgået hverken hvad en aktie er for noget eller hvordan man finder sin egen investeringsstrategi.  Mit mål med dette indlæg er bare, at fortælle dig at JA, 500 kroner er nok. 100 kroner er nok. 50 kr er nok! Og så håber jeg at alle de links jeg deler her vil hjælpe dig (og inspirere dig) videre på din investeringsrejse. Du er så sej som startet din rejse!! 🙂

Så ja. Spørg endelig hvis der er noget som er uklart, eller mit indlæg vækkede yderligere spørgsmål! Jeg svarer så hurtigt jeg kan. 🙂 Og husk også, at medlemmer i Moneypenny altid kan spørge i gruppen. Vi er snart 45.000 kloge kvinder derinde. 🙂

Links

Her er links til nogle artikler herfra som måske kan give mere information, jeg ved godt det hele føles som en rigtig jungel her til at starte med. Men no worries, og no rush – you will get there <3

Ønsker jer alle et godt afkast!

2 Comments

  • Hej Linnea, Jeg ved slet ikke om jeg må spørge dig, for jeg er en mand. Måske dette forum kun er for kvinder, det synes jeg, at jeg læste om et sted. Jeg ved intet om aktier udover det jeg lærte på handelskolen for mange år siden. Jeg har lige oprettet mig på saxotrader for at komme igang. Nu satte jeg kun 100 kroner ind for at se sitet i aktion. Men jeg kan ikke finde noget at købe for 100 kroner, ved du om der er et minimum?
    • Linnéa Schmidt
      Hej Dennis, Oh, jaa selvf. kan du spørge! Det er kun vores gruppe på facebook som er for kvinder, alt på vores hjemmeside er jo for alle! :) Hmm, det plejede at være et minimumsbeløb på Saxo på 1000 kr, men jeg er faktisk i tvivl om de fjernet det. Det tror jeg de har. Der findes aktier som du kan købe for under 100 kr, fungerer heller ikke dette? Mvh, Linnéa

Leave a comment