fbpx

Min erfaring med Tax Helper

Hvert år går danskerne glip af ca. 11 milliarder i fradrag!

Ann-Christina og jeg hørte om Tax Helper i sommeren 2020 og blev med det samme meget interesserede i deres arbejde. Idéen om, at man for 20% kunne få hjælp med at indberette sine afdrag til SKAT, syntes vi lød fantastisk. Så vi sendte dem en besked og Aske fra Tax Helper ville gerne tage et møde med os. Det var et rigtigt godt møde hvor vi fik spurgt om ALLE vores umiddelbare spørgsmål til deres tjeneste.

Sådan her fungerer Tax Helper

Tax Helper fungerer lidt som din egne lille online revisor når det kommer til fradrag. Du registrerer dig gratis, vælger de fradrag du vil indberette, giver Tax Helper adgang til din skatteside og så laver de alt andet for dig. Meget smidigt, og du kan spare mange kroner! Du kan selvfølgelig også indberette selv, men statistikken viser, at det bare ikke er særligt mange som gør det – og vi dansker går glip af op imod 11 milliarder kroner fordi vi ikke gør det!

WHAT! Ja du hørte rigtigt, 11 milliarder kroner som danskerne har krav til, men ikke udnytter fordi de ikke “gider” at lave papirarbejdet. 

Nogle af de mest almindelige fradrag vi ikke gider/glemmer at indberette er rejsefradrag.

Og så er det vigtigt at nævne, at du kun betaler for Tax Helpers hjælp, hvis du får penge tilbage. Modsat en revisor hvor du betaler for timer.

Her er de 13 fradrag de kan hjælpe dig med lige nu (og du kan søge for 2020, 2019, 2018 og 2017):

 

Sådan her fik jeg penge tilbage med Tax Helper

Jeg registrerede mig og det gik nemt. Så valgte jeg de fradrag som var aktuelle for mig. Dem som er mest brugte, ifølge Tax Helper, er rejsefradrag og håndværkerfradrag. For mig var det håndværkerfradrag for 2019. Lige nu har de 13 mulige fradrag, og nu kan man også registrere fradrag fra de sidste 4 år.

Jeg testede deres service i 2020. Jeg skulle først blive medlem (gratis), og taste information ind om de håndværkere vi har haft, hvilket var nemt at finde på kvittering/faktura.

Så skulle jeg taste ind hvor meget det var blevet til og så skulle jeg logge ind på Skat for at give Tax Helper ret til at registrere for mig (det gør du under “Profil”, men Tax Helper guider dig). Dette skridt synes jeg var lidt grænseoverskridende, men da jeg ved at Tax Helper har samarbejde med et af de største revisionsfirmaer i Danmark turde jeg godt at “lade dem komme ind på min skatteside” ;D. Så nu har jeg en personlig cyber-revisor, hvis jeg vil bruge det til mine fradrag 🙂

Sådan her så mit fradrag ud, screenshot fra Tax Helpers side:

Med vores Moneypenny-link fik jeg så 10% på det jeg skulle betale for deres service. 🙂 Når jeg havde betalt så fik jeg en kvittering på mail, og så hjælper de med at indberette fradrag og jeg behøver ikke noget mere gøre. Pengene var på mit konto nogle få uger senere.

Hvad hindrer os at indrapportere hele vejen?

Da vi delte Tax Helper i Moneypenny i August 2020 var det ca. halvdelen af dem som oprettede sig hos dem, som fandt ud af, at de kunne få penge tilbage og i gennemsnit blev det til 1.300 kr., og for hjælpen skulle man så betale 20%. Og det var bare for 2019. (Nu kan man endda gå 3 år tilbage). – Men ingen af dem gik videre!

Aske fortalte os, at der er mange som registrerer sig og også mange som får af vide, at de kan få penge tilbage (ca. halvdelen får penge tilbage og i gennemsnit 2.300 kr.), men at de stopper på det sidste trin hvor man skal betale. For mig var det “hårdeste” skridt at jeg skulle ind på Skats hjemmeside og sige “ja i må se alt på min side”, men Tax Helper samarbejder med en af Danmarks største revisionsbureauer, så det er lige så sikkert som at man beder en revisor om hjælp. Men når jeg følte dette, så er der sandsynligvis også mange andre der har tænkt det samme. Dette og andre input gav vi videre til Aske og de har de seneste par måneder arbejdet på at forbedre dette. De er nu i luften med en ny og forbedret platform, som gør det endnu nemmere og trygt, at komme igennem alle trinene. Så vi tror på, at de nu endnu bedre kan hjælpe flere danskere med at udnytte deres fradrag.

For hvem ville ikke gerne tage imod bare et par hundrede kroner hvis der var én der tilbød os det? Og det er jo penge som vi har ret til at få tilbage. Kunne vi ikke godt bruge de ekstra penge til at arbejde for os ude på aktiemarkedet?

Jeg er vild med Tax Helper og deres mission – og jeg håber i bliver glade for, at vi gjorde jer opmærksomme på dem også! 🙂

 

7 Comments

 • Jytte Nielsen Bak
  Hej Linnéa, tak for et interessant indlæg. Det er spændende, at så mange danskere går glip af fradrag de har krav på. Jeg står dog lidt undrende over for din påstand om, at danskere skulde have ca. 11 milliarder kroner til gode hvert år. Med lidt hurtig hovedregning, lyder det som et meget voldsomt tal. Hvilken kilde benytter du her?
  • Linnéa Schmidt
   Hej Jytte, Ja, jeg synes også det lyder voldsomt, men jeg tænker det er rigtigt. Det er data fra Tax Helper selve, så smid lige Aske en mail for at få svar på videre kilder. :) Hans mail er: ab@taxhelper.dk Mvh, Linnéa
   • ytte Nielsen Bak
    Tak for det hurtige svar Linnéa, det sætter jeg pris på. Hvis man går hurtigt igennem matematikken, så svare det til ca. 7.500 kr. per dansker i uudnyttede fradrag, hvis vi går ud fra en hypotese om at halvdelen af danskere med en indtægt, ikke har nogle fradrag tilgode. Udover dette, så rapportere Skat automatisk en lang række af de fradrag der virkeligt batter i kroner og øre. Det lyder mig bekendt, som et fiktivt højt tal. Men hvis i står på mål for det, så må jeg jo tage det for gode varer.
    • Linnéa Schmidt
     Hej Jytte, Her er svar fra Aske: "De 11 mia. er et tal vi har udregnet baseret på forskellige kilder lagt sammen, f.eks. Epinion der fandt at 850k danskere går glip af rejsefradrag - det giver i sig selv mellem 2 og 11 mia i tabte fradrag SKAT har selv (i samtaler med os) estimeret at halvdelen går glip af håndværkerfradrag, hvilket svarer til 3 mia. om året Og til dette skal lægges alle de 11 andre fradrag vi dækker"
     • Jytte Nielsen Bak
      Kan kan godt være, jeg skal have mine skolepenge tilbage, men det maksimale rejsefradrag, som du kan modtage er ca. 7.000 netto. Hvis vi antager, at alle de 850 tusind personer, er berettiget til et maksimalt fradrag….. når vi så ikke under 6 mia? Der er umiddelbart langt til 11 mia. Især når vi med god samvittighed, kan antage at der nok er meget få, som modtager over 1.000 kr. netto i rejsefradrag - altså under 1 mia. sammenlagt. Har Aske et link til den epinion artikel der viser mellem 2-11 mia?
 • Jens
  Ja det virker da umiddelbart højt. Kan du ikke ligge kilden ud, så vi ikke alle skal skrive til Aske?
  • Linnéa Schmidt
   Hej Jens, Her er svar fra Aske: "De 11 mia. er et tal vi har udregnet baseret på forskellige kilder lagt sammen, f.eks. Epinion der fandt at 850k danskere går glip af rejsefradrag - det giver i sig selv mellem 2 og 11 mia i tabte fradrag SKAT har selv (i samtaler med os) estimeret at halvdelen går glip af håndværkerfradrag, hvilket svarer til 3 mia. om året Og til dette skal lægges alle de 11 andre fradrag vi dækker"

Leave a comment