fbpx

Mine 5 bedste sparetips

Mine 5 bedste sparetip
Elsker sparetip! Kommentere endelig indlægget hvis du vil dele dine bedste tips! 😀

 

I dette indlæg har jeg samlet de 5 sparetip jeg synes bedst om, og 28 andre sparetip som måske kan give lidt inspiration :).  Mine 5 favoritter, har hjulpet mig med at øge min opsparingsgrad betydeligt. Når du er begyndt at kontrollere din økonomi, og hvor du kan spare, bliver du automatisk mere bevidst omkring din økonomi og bliver mere sparsommelig. “Mange bække små” er faktisk sandt – du kan spare meget op, flere steder fra, som faktisk bliver til noget! Det er ikke de store indkomster, der skaber millionæren, det er de små udgifter. 🙂

Her er mine favoritter og nogle andre, som jeg synes giver god mening. 🙂

 

MINE 5 BEDSTE SPARETIPS

 1. Spar op til dig selv først

Dette er mit yndlings tip! Det betyder, at så snart lønnen kommer ind, overfører jeg penge til min investeringsbank Nordnet, hvor jeg primært investerer direkte i min fondsbeholdning eller i udbytteaktier. Jeg bruger både Nordnets automatiske Månedsopsparing (se vores introduktion til denne HER og HER) men gør det også manuelt.

Hvad jeg synes er vigtigt med netop dette tip, er at du lever for de penge, der er tilbage. Du narre hjernen på en måde, fordi du ikke ser de penge, som du “sparede væk” med det samme.

2. Bliv ikke fanget i automatiske overførsler!

Dette er et tip, der let glemmes. Fordi du let glemmer disse udgifter! En af grundene til, at Netflix, Spotify og andre streamingtjenester klarer sig så godt, er dels fordi de tilbyder abonnementer. Træningskort er nøjagtigt detsamme. Når du ikke aktivt har brug for at betale en regning, bemærker du ikke, hvornår de hundrede kroner bare forsvinder. Så tænk over, om du virkelig bruger tjenesterne. Hvis du har savnet dem og vil have dem tilbage, er det jo tegn på, at det er noget du bruger og derfor har værdi af. Bevidste valg er det vi vil hen til. 🙂

3. Ha et struktureret budget

Ja, budget kan virke kedeligt. Men det er så vigtigt. Hvis du kender dit budget, ved du, hvor meget du kan spare til din buffer, dine forskellige målopsparinger (altså opsparinger til et specifikt formål) eller til dine investeringer. Jeg troede, det ville være rigtig tørt at rode med mit budget, men det er faktisk ret sjovt at holde styr på, og man er undertiden overrasket over, hvilke små beløb der kan spares på en måned. Jeg prøver normalt at gøre det til en sjov / hyggelig aktivitet. En weekend tog min kæreste og jeg, og gik vores fælles buffer igennem i cirka en time, da vi var på et slotsophold på Hindsgavl slot. 🙂 Ellers tager jeg gerne en kop te eller et glas vin og hygger mig med det. 🙂

bedste sparetip

4. Gennemgå dine udgifter

Her tænker jeg på udgifter sådan generelt. Fra take-away kaffe til forsikring, el, renter, tv, bredbånd osv. Hvad betaler du, og hvad får du? Kan du samle forsikring ét sted? Er der bedre tilbud på elektricitet? Har du forhandlet din realkreditrente, hvis du ejer dit hjem? Hvis ikke – gør det i dag, du kan spare flere tusind kr. om året ved at være en bevidst og krævende kunde. 🙂 Hvis du har dyre (høj rente) kreditlån, kan du også lægge en strategi der prioriterer at få betalt disse af, for at få lavere månedlige udgifter.

Shopping: Når jeg får en spontan trang til at købe noget, tænker jeg over, hvor mange timer jeg har brug for at arbejde, for at kunne købe den ting… eller hvor mange aktier, jeg kan få for det samme beløb, og hvad det kunne blive til, hvis jeg investerede dem i 10 år. 🙂

5. Hav tydelige besparelses/opsparings-mål

Dette er faktisk ret vigtigt, fordi det er nemmere, eller rettere sagt din hjerne har det nemmere med, at lægge penge i forskellige foruddefinerede poser, eller kasser (se f.eks. min egen investeringsstrategi – kasser, kasser, kasser 😀 ). Penge er ikke kun økonomi, men også følelser, hvilket betyder, at du ikke altid opfører dig rationelt med dine penge. Derfor er det godt at hjælpe hjernen undervejs. Lønnen er for eksempel for at betale regninger, mens de penge, du får i fødselsdagsgave, eller som du får tilbage på skatten, er for noget helt andet. Så sørg for at finde besparelses/opsparings-mål, der motiverer dig mentalt. Lav lister, struktur, skriv mål – find ud af, hvad der fungerer for dig.

Det var mine 5 top sparetip. herunder vil jeg skrive nooogle flere ;). Håber de kan inspirere. 🙂

SPARETIPS: MAD

 1. Madpakke (Jeg sparer f.eks. ca 6.000 om året ved at lave madpakker)
 2. Cykle til arbejde / skole, hvis det er muligt (her sparede jeg ca 4.500 om året ved at cykle til arbejde, da jeg boede i Aarhus)
 3. Termokande med kaffe (hvis man er studerende eller hvis det ikke er gratis på arbejdspladsen)
 4. Ugentligt budget for shopping, madlavning og mad.
 5. Køb sæsonbetonede frugter og grøntsager
 6. Gå aldrig på shopping, når du er sulten (Dette øger impulskøb)
 7. Bag dit eget brød (godt, sundt og billigt – og lugter fantastisk derhjemme)
 8. Vegetarisk mad er godt, sundt og billigt
 9. Dyrk dine egne krydderurter og evt. grøntsager
 10. Pluk svampe og bær i løbet af sæsonen og frys
 11. Er der frugttræer i nærheden? Spørg, om du kan få lidt fra naboen? De fleste har mere, end de kan spise. Bag en æblekage som tak? 😉

SPARETIPS: BUDGET & INVESTERING

12. Sørg for, at du ikke betaler for meget i ÅOP! (Læs mere om, hvor vigtigt dette er HER og bruge vores sammenlignings-tool HER). Dette er et ret vigtigt sparetip, da du i det lange løb kan spare mange tusinde kroner på at vælge den billigere fond.

13. Afdrag, hvis det er en mulighed, for at reducere dine evt. renteudgifter

14. Betal regninger til tiden, så du undgår påmindelsesgebyrer

15. Hvis du har en buffer, du er fortrolig med, skal du begynde at investere regelmæssigt hver måned. Hvis du vil komme i gang med dine investeringer, men ikke ved hvor du skal starte, skal du læse mit startindlæg HER eller købe vores E-guide til kun 89 kr HER.

udbytte

ØVRIGE SPARETIPS

16. Sammenlign mobilabonnementer

17. Prøv et købsstop i en måned, det gør dig mere tankevækkende også i fremtiden (Se vores købestopskalender HER som kan hjælpe dig!)

18. Kan du få mere i løn? Sørg for at forhandle lønninger (Får du pension? Om ikke – forhandle! Skift job for at øge din løn?)

19. Er du studerende? – gennemgå eventuelle rabatter der findes 🙂 F.eks. er der studerenter-rabat på kurtage på Nordnet (19 kr. som minimum sammenlignet med 29 kr. normalt)

20. Planlæg din garderobe. Shop ikke spontant, men tænk på forhånd, hvad du har brug for, og fokuser på holdbart og nyttigt tøj). Måske skulle du prøve en kapselgarderobe?

21. Køb / sælg brugt (DBA, Børneloppen eller andet) og lån bøger eller læs magasiner på biblioteket

22. Isoler huset, hvis du har et – opvarmning er dyrt

23. Kontroller altid, at du får den bedste pris når du handler (jeg fik f.eks. et TV 1000 kroner billigere, fordi jeg jeg dobbelttjekede, om det var billigere online. (Flere steder har en form for pris garanti)).

24. Et virkelig godt sparetip er ikke, at være bange for at forhandle (jeg fik et par jeans til -25% i en lille butik – kun fordi jeg prøvede! Ja, lidt grænseoverskridende, men øvelse gør mester)

25. Opvaskebørsten og kluden kan køres en eller flere gange i opvaskemaskinen

26. Citroner kan med fordel bruges til rengøring

27. Vask så koldt som muligt og kør fulde maskiner

SPARETIP : REJSER

28. Skal du rejse – book på ulige tidspunkter, så du får den bedste pris

29. Rejseforsikring – tjek hvad der er inkluderet i din hjemforsikring for ikke at betale for meget for en dobbeltforsikring

30. Medbring dit eget vand og rejsesnacks i stedet for at købe på vejen

 

Nå, det var 30 gode sparetip! Kommenter endelig, hvis du har flere!

God opsparings-lyst! ;D

1 Comment

 • Henriette
  Brug appen TooGoodToGo hvor du kan handle billige overskudsvarer og samtidig mindske madspild.

Leave a comment