fbpx

Mit udbytte – En øgning på 81%

Gennemgang af udbytte

Hvert år (eller nogle gange hver måned, fordi jeg gerne vil vide det 🙂 ) kigger jeg mit udbytte igennem. Jeg synes, det er meget motiverende at se penge komme ind i form af direkte afkast, som udbytte også kaldes.

I starten havde jeg lidt svært at forstå, hvad forskellen var på afkast og direkte afkast. Direkte afkast er det afkast du får i hånden, uden at du behøver at sælge aktierne/fonden, altså udbytte. Afkast er lidt mere generelt. Du kan have et positivt eller negativt afkast på dine aktier/fonde, og du kan vælge at realisere (sælge) det eller lade være. Direkte afkast er afhængig af hvad du gav for aktien, altså den kurs du købte aktien til, i forhold til hvor mange kroner du får i udbytte.

Eksempel:

Louise køber aktie A til 100 kroner, og hun får 5 kroner i udbytte. Det er et direkte afkast på 5%.

Tove køber aktie A til 50 kroner, og hun får også 5 kroner i udbytte. Det er et direkte afkast på 10%.

 

Gennemgang af mit udbytte fra 2017 -2018

Jeg bruger Nordnet og plejer at sortere på udbytte under transaktioner og eksportere til et excel-dokument, så det er nemt at overskue udbyttet for de forskellige måneder. Indtil videre handler det ikke om de store penge, men jeg synes stadig at få udbetalt 4600 kroner på ét år – uden at jeg har lavet noget eller solgt nogle aktier – er like magic! 🙂

Gennemgang af udbytte

Ja, som I nok kan se, har jeg stadig brug for at finde nogle, som giver afkast i januar, februar og juli.. 🙂

Hvilke aktier er dine favorit-udbyttesaktier?

/Linnéa

[socialfeed id=’1307′]

[instagram-feed]

8 Comments

 • Louise
  Hvilke aktier har du så købt? Jeg har Topdanmark, Nordea, Matas og Coca Cola
  • Linnéa Schmidt
   Jeg er ret glad ror REITs, og har indtil for nyligt også haft Starbucks og Procter&Gamble. Jeg har også nogle svenske investmentbolag (Investor og Kinnevik for at nævne nogle). Jeg vil kigge lidt mere på Dividend Aristocrats igen. Jeg har fokuseret en del på at finde virksomheder som passer med at jeg får udbytte hver måned. :)
   • Ditte Vemming
    Jag har nyligen tittat på Dividend Aristocrats aktier, men der stod ikke noget om deres udbytte på min platform? Jeg er vild med dit arbejde Linnea, mange tak for din hjælp.
   • Anne Marie
    Må jeg spørge hvilken platform du handler på? Jeg overvejer selv at kaste mig over nogle REITs men er lidt bekymret for div gebyrer,kurtager,valutaveksling, skat skal spise hele udbyttet, når det ikke er så store beløb :)
    • Linnéa Schmidt
     Hej Anne Marie, Jeg bruger Nordnet, men jeg ved også andre som bruger Saxo og også hørt om DeGiro. Så det er helt op til én selv. :) Jeg har bestemt mig at for, lige nu, passer Nordnet mig bedst. I min danske udbytteportefølje prøver jeg, at købe for ca 5000 ad gangen. Held og lykke med din "dividend carpet bombing" :) Kh, Linnéa
 • Cristoffer S
  Hej Linnea, Tak for god service og vejledning. Et spørgsmål til din 'Udbytteaktier' konto. Du fortæller du har den hos Nordnet, men er par spørgsmål. 1. Er det en alm. konto eller er det en månesopsparing? 2. Er det aktier der akk. så du ikke behøver at geninvestere eller skal du selv ind og købt igen, og dermed betale kurtage? (hov er der ikke kurtage på Nordnet? :)) Tak, Christoffer
  • Linnéa Schmidt
   Hej Christoffer, 1. Det er et alm. depot (men det er også via et sådant du adderer en månedsopsparing: https://moneypennyandmore.dk/min-maanedsopsparing-paa-nordnet/) 2. NEj det er enkeltaktier. Jeg geninvesterer ikke altid hver måned, men sparer jo også op løbende hver måned for at investere - så jeg køber når jeg føler jeg har nok. En del mener man skal spare op omkring de 10.000 kr inden man køber pga kurtage, men jeg er af den overbevisning at det bedste er at komme med i markedet hurtigst muligt så jeg går ikke helt så meget op i det. Køber ikke for 500 kr, men kan godt finde på at købe for f eks. 1500 kr. :) Det er kurtage på Nordnet, det er kun via månedsopsparingen det er gratis købskurtage :) Håber det var svar. :) Bh, Linnéa

Leave a comment