fbpx

Øgning af mit årlige udbytte med 81%

Hvert år (eller nogle gange hver måned, fordi jeg gerne vil vide 🙂 ) kigger jeg mit udbytte igennem. Jeg synes, det er meget motiverende at se penge komme ind i form af direkte afkast, som også udbytte kaldes.

I starten havde jeg lidt svært at forstå, hvad forskellen var på afkast og direkte afkast. Direkte afkast er det afkast, du får i hånden uden at du behøver at sælge aktierne/fonden, altså udbytte. Afkast er lidt mere generelt, du kan have et positivt eller negativt afkast på dine aktier/fonde, og du kan vælge at realisere (sælge) det eller ikke. Direkte afkast er afhængig af, hvad du gav for aktien, altså den kurs du købte aktien til i forhold til, hvor mange kroner du får i udbytte.

Eksempel:

Louise køber aktie A til 100 kroner, og hun får 5 kroner i udbytte. Det er et direkte afkast på 5%.

Tove køber aktie A til 50 kroner, og hun får også 5 kroner i udbytte. Det er et direkte afkast på 10%.

 

Gennemgang af mit udbytte fra 2017 -2018

Jeg bruger Nordnet og plejer at sortere på udbytte under transaktioner og eksportere til et exceldoc, så det er nemt at overskue udbyttet for de forskellige måneder. So far handler det ikke om de store penge, men jeg synes stadig, at 4600 kroner på et år i udbytte – uden at jeg har lavet noget eller solgt nogle aktier – er magic! 🙂

Ja, jeg har stadig brug for at finde nogle, som giver udbytte i januar, februar og juli.. 🙂

Hvilke er dine favorit-udbyttesaktier?

/Linnéa

4 Comments

 • Louise
  Hvilke aktier har du så købt? Jeg har Topdanmark, Nordea, Matas og Coca Cola
  • Linnéa Schmidt
   Jeg er ret glad ror REITs, og har indtil for nyligt også haft Starbucks og Procter&Gamble. Jeg har også nogle svenske investmentbolag (Investor og Kinnevik for at nævne nogle). Jeg vil kigge lidt mere på Dividend Aristocrats igen. Jeg har fokuseret en del på at finde virksomheder som passer med at jeg får udbytte hver måned. :)
   • Ditte Vemming
    Jag har nyligen tittat på Dividend Aristocrats aktier, men der stod ikke noget om deres udbytte på min platform? Jeg er vild med dit arbejde Linnea, mange tak for din hjælp.

Leave a comment