fbpx

Moneypenny styrker kvinder til større
økonomisk frihed

 Vores vision for Moneypenny er at inspirere flere danske kvinder til at investere. Gennem foredrag, dialog, events og netværk inspirerer og opmuntrer vi kvinder til at spare mere op og investere.
Om os

Om Linnéa Schmidt

Linnéa Schmidt er en svensk kvinde, som har boet i Danmark siden 2015. I dag bor hun sammen med sin danske mand og deres lille datter i den smukke by Aalborg. Linnéa er oprindeligt fra Göteborg og uddannet farmaceut og PhD indenfor Medicin. Linnéa begyndte at investere i 2015 og startede facebookgruppen ”Moneypenny - Kvinder som investerer” i sommeren 2016.

Hendes ønske var at skabe en platform, hvor kvinder kunne mødes online og til events eller uformelle investeringscaféer for at snakke og sparre omkring alt, som handler om privatøkonomi og investering. Hun syntes selv økonomi var så tørt og kedeligt, før hun selv begyndte at investere. Hun tænkte, at økonomi bare var noget træls, man var nødt til at håndtere.

I dag synes hun økonomi er cool, spændende og sjovt.

Hun vil gennem Moneypennygruppen og Moneypenny and More gerne fjerne den tærskel, som findes i vores samfund, at man ikke sådan lige snakker om økonomi.

Og især, at kvinder ofte ikke føler, det er noget for dem. For det er det. Investering og økonomi er for alle. Hvis man kan håndtere sin økonomi godt, så kan man også en dag få råd til at nå sine drømme. I Linnéas tilfælde er hendes store drøm og motivation en dag at blive økonomisk fri.
Ekstra Facts om

Mere om Linnéa

Linnéa administrerer også den svenske pendant til Moneypenny, facebookgruppen Ekonomiguiden (inkl. fokusgrupperne Investeringsguiden, Karriärguiden og Entreprenörguiden), med snart 86.000 kvindelige medlemmer. 

Som investor er Linnéa ”den kedelige type”, som tænker meget langsigtet og investerer i passive indeksfonde regelmæssigt hver måned. Hun er primært vild med udbytteaktier og indeksfonde og synes stadig det er helt magisk at få udbytte. Linnéa har også været med i mange interviews i svenske og danske økonomimagasiner og skriver også selv artikler og kronikker omkring investering og privatøkonomi.

Fun Facts om Linnéa: 

  • Hun er vild med Pho (vietnamesisk suppe), sushi og Gin & Tonic. Hun har spillet fodbold i 20 år, spillet trommer i et girl band, været til foredrag med Joe Biden, bliver nemt køresyg og mødte hendes livs kærlighed på Hollywood Boulevard i Los Angeles. Om hun havde flere timer i døgnet skulle hun fotografere mere og skrive flere bøger. Hun lytter til Sting og spiser hindbær smoothie eller havregrød til morgenmad. Nå ja, og hun har vundet 50.000 på en julekalender (hun delede gevinsten med sin kæreste og de 25.000 blev en god start på investeringsrejsen)!
OM OS

Om Ann-Christina Lykke Motzfeldt

Ann-Christina Lykke er selvstændig Art Director med eget reklamebureau A FAIR AGENCY og derudover en stor investeringsentusiast siden 2008. Hun bor i Rønde omgivet af Durslands skønne natur som hun elsker at køre rundt i, og så det kun 25 min fra Aarhus. Her bor hun sammen med sin mand og 3 skønne bonusbørn.

Hun startede med at investere i 2008, hvor markedet var helt i bund efter finanskrisen. Ud fra en enkelt anbefaling blev hun nysgerrig og købte sin første bog om aktier og slugte den på rekordtid. Derefter kastede hun sig ud i den første investering i 2008 og er blevet mere og mere bidt af det gennem årene og har handlet mere og mere.
Om os

Mere om Ann-Christina

De mange gode investeringer gennem årene gav hende lyst til at inspirere andre kvinder til det samme og vise, at investering bestemt ikke er tørt eller kedeligt, men tværtimod rigtig spændende. Gennem årene, hvor hun investerede, manglede hun nogen at sparre med, men kendte ingen andre i vennekredsen, der investerede. Hun ledte på nettet efter økonomi- eller investeringsklubber for kvinder, men fandt dem kun i udlandet, hvor det virker til, at de er længere fremme end i Danmark. 

I 2016 fandt hun så frem til Linnéas facebookgruppe Moneypenny og fandt her det forum, som hun selv havde savnet. Hun tog med til en af de første investeringscaféer, som Linnéa arrangerede, og de to faldt godt i hak.
I 2017 gik de derfor sammen om at inspirere kvinder til at komme i gang med at investere. Foruden facebookgruppen Moneypenny har de skabt et helt univers, Moneypenny & More, som har til formål at styrke kvinder til større økonomisk frihed gennem blandt andet foredrag, events, podcasts og meget mere. Og hun elsker at komme rundt i Danmark og holde foredrag for andre investerings-nysgerrige kvinder.

Fun Facts om Ann-Christina: 

  • Hun bliver ikke kaldt andet end AC.
  • Hun er vild med hatte og flotte/sjove stiletter og gamle klassiske biler. Hun har danset standard i 10 år, spillet klaver i mange år og havde hun haft tid til mere, havde hun kastet sig over trommer. 
  • Hun elsker New York og har netop der fået signeret en kogebog af selveste Gwyneth Paltrow!
  • Hun elsker at lave sjove skattejagte til de 3 bonusbørn til højtiderne, og når hun hvert år spørger om de er blevet for gamle, er svaret et stort NEJ ;o)

Moneypenny fællesskab

I facebook gruppen Moneypenny - kvinde som investerer er der over 20.000 kvinder der dagligt sparrer om alt indenfor økonomi, pension, bankskifte til investering og aktier. Der er stor aktivitet med mange spørgsmål hver dag, og det foregår altid i en god og kærlig tone.

Moneypenny er et rart og trygt sted at være, for I Moneypenny hepper alle på hinanden og støtter og hjælper så godt man kan. 

The secret of getting ahead
is getting started.

Mark Twain

The key to making money
is to stay invested.

Suze Orman
Har du spørgsmål eller en idé til et event?
Vi vil SÅ gerne høre fra dig!
Tryk her for at komme i kontakt
Vil du være en del af danmarks største netværk for kvindelige investorer?
Meld dig ind i Facebookgruppen her