fbpx

Om os

Moneypenny & More

MONEYPENNY & MORE

Om Ann-Christina Lykke

Ann-Christina Lykke er selvstændig Art Director med eget reklamebureau og derudover en stor investeringsentusiast siden 2008. Hun bor i Rønde omgivet af en masse skøn natur kun 25 min fra Aarhus. Her bor hun sammen med sin mand og 3 skønne bonusbørn.
Hun startede med at investere i 2008, hvor markedet var helt i bund efter finanskrisen. Ud fra en enkelt anbefaling blev hun nysgerrig og købte sin første bog om aktier og slugte den på rekordtid. Derefter kastede hun sig ud i den første investering i 2008 og er blevet mere og mere bidt af det gennem årene og har handlet mere og mere. 

De mange gode investeringer gennem årene gav hende lyst til at inspirere andre kvinder til det samme og vise, at investering bestemt ikke er tørt eller kedeligt, men tværtimod rigtig spændende. Gennem årene, hvor hun investerede, manglede hun nogen at sparre med, men kendte ingen andre i vennekredsen, der investerede. Hun ledte på nettet efter økonomi- eller investeringsklubber for kvinder, men fandt dem kun i udlandet, hvor det virker til, at de er længere fremme end i Danmark.

I 2016 fandt hun så frem til Linnéas facebookgruppe Moneypenny og fandt her det forum, som hun selv havde savnet. Hun tog med til en af de første investeringscaféer, som Linnéa arrangerede, og de to faldt godt i hak. I 2017 gik de derfor sammen om at inspirere kvinder til at komme i gang med at investere. Foruden facebookgruppen Moneypenny har de skabt et helt univers, Moneypenny & More, som har til formål at styrke kvinder til større økonomisk frihed gennem blandt andet foredrag, events, podcasts og meget mere. 

Om Linnéa Schmidt

Linnéa Schmidt er en svensk kvinde, som har boet i Danmark siden 2015. I dag bor hun sammen med sin danske mand og deres lille datter i den smukke by Aalborg. Linnéa er oprindeligt fra Göteborg og uddannet farmaceut og PhD indenfor Medicin. Linnéa begyndte at investere i 2015 og startede facebookgruppen ”Moneypenny - Kvinder som investerer” i sommeren 2016. Hendes ønske var at skabe en platform, hvor kvinder kunne mødes online og til events eller uformelle investeringscaféer for at snakke og sparre omkring alt, som handler om privatøkonomi og investering. Hun syntes selv økonomi var så tørt og kedeligt, før hun selv begyndte at investere. Hun tænkte, at økonomi bare var noget træls, man var nødt til at håndtere.

I dag synes hun økonomi er cool, spændende og sjovt. Hun vil gennem Moneypennygruppen og Moneypenny and More gerne fjerne den tærskel, som findes i vores samfund, at man ikke sådan lige snakker om økonomi. Og især, at kvinder ofte ikke føler, det er noget for dem. For det er det. Investering og økonomi er for alle. Hvis man kan håndtere sin økonomi godt, så kan man også en dag få råd til at nå sine drømme. I Linnéas tilfælde er hendes store drøm og motivation en dag at blive økonomisk fri til at arbejde med det, hun vil. År 2017 skrev Linnéa en bog sammen med den svenske finansprofil Anna Svahn ”Investeringsguiden - Så kommer du igång med ditt sparande” en bog, som har været på toplisten af økonomibøger i Sverige i løbet af 2018. Linnéa administrerer også den svenske pendant til Moneypenny, facebookgruppen Ekonomiguiden (inkl. fokusgrupperne Investeringsguiden, Karriärguiden og Entreprenörguiden), med snart 85.000 kvindelige medlemmer.
Linnéa har været med i mange interviews i svenske og danske økonomimagasiner og skriver også selv artikler og kronikker omkring investering og privatøkonomi. Som investor er Linnéa den kedelige type, som tænker meget langsigtet og investerer i passive indeksfonde regelmæssigt hver måned. Hun er primært vild med udbytteaktier og indeksfonde.

The secret of getting ahead
is getting started.

Mark Twain

The key to making money
is to stay invested.

Suze Orman

Moneypenny styrker kvinder til større
økonomisk frihed

 Vores vision for Moneypenny er at inspirere flere danske kvinder til at investere. Gennem foredrag, dialog, events og netværk inspirerer og opmuntrer vi kvinder til at spare mere op og investere.
community for kvinder
Facebookgruppen Moneypenny er Danmarks største community for kvinder, som investerer. Her er der ca. 15.300 kvinder, der dagligt sparrer med hinanden omkring privatøkonomi og investering. 
Foredrag og events
Vi arrangerer løbende foredrag og arrangementer rundt omkring i Danmark. Vi gør en dyd ud af at gøre arrangementer interessante for især kvinder, så branchen kan komme af med det støvede image.
Blog, brevkasse og podcasts
Vores mange års erfaringer med at investere, deler vi gavmildt ud af med tips og links i facebookgruppen, men også til andre interesserede gennem blandt andet blogindlæg og podcasts. 

Faktatal: Mænd er mere risikovillige end kvinder!

I en svensk undersøgelse blev der spurgt, om man var villig til at tage risiko med ens penge. Herunder ses svaret fra mænd og kvinder. 

Kilde: Södertörns högskola (Johan Wahlström og Saad Mardini, HT 2014)
Mænd
66%
Kvinder
8%

Faktatal: Hvorfor sparer vi op?

36,9% af mændende svarer pga økonomisk uafhængighed, versus 9,3% af kvinderne.

Kilde: Södertörns högskola (Johan Wahlström og Saad Mardini, HT 2014) 
36%
Skill
9%
Skill
"Never depend on a single income. Make investment to create a second source."
– Warren Buffett
Har du spørgsmål eller en idé til et event?
Vi vil SÅ gerne høre fra dig!
Tryk her for at komme i kontakt
Vil du være en del af danmarks største netværk for kvindelige investorer?
Meld dig ind i Facebookgruppen her