fbpx

Opsparing – Sådan kan du spare 13.800 kr. op på et år

52-ugers opsparings-udfordring

Har du svært ved at opnå en god opsparing? Er 2019 det år, hvor du gerne vil ændre på dette? Så er denne udfordring måske noget for dig! Jeg ser selv lidt det her med at spare op og investere som en sport nogle gange, og udfordringer plejer at fungere godt.

 

52-ugers udfordringen er bare én af mange måder, man kan hjælpe sig selv med at komme i gang med en god opsparing. Den første uge sparer du 10 kr. op, og i den sidste uge sparer du 520 kr. op.

 

I starten er summen du sparer op ret lille og måske nem at finde, men i slutningen af året bliver det måske lidt sværere at finde pengene. Men ved at starte med små beløb kan du også vænne dig til at finde de ekstra penge i hverdagen. Gør det lidt til en sport. Måske skal du undvære en eller flere take away kaffer, tage madkasse med på arbejde, måske dele Netflixkonto med en ven eller familiemedlem (hvis du har det) eller forhandle din forsikring…

 

Pengene kan findes over det hele i hverdagen. Jeg fandt f.eks. ud af, at jeg kunne spare ca. 4.000 op bare ved at tage madkasse med mere regelmæssigt på arbejde. Penge som kunne ryge direkte til opsparing!

 

Hvis du vil, kan du kan downloade billedet her –> 52-ugers-challenge.

 

Tips og råd til din opsparing:

  • Lav overførsler fra din totalkonto til din opsparingskonto under alle uger i dette år (kan også være måneder, så tager det ikke så lang tid at sætte op :)). Måske er det en idé at starte en separat opsparingskonto for lige præcis denne udfordring?
  • Hav en påmindelse på mobilen hver uge, så du husker din overførsel til din opsparing (hvis du ikke allerede automatiseret den)
  • Snak med dine venner/veninder omkring denne udfordring, måske vil de være med? Måske kan I bruge jeres opsparing på en rejse sammen, når I er kommet i mål?

 

Vil du have en endnu større udfordring, så prøv at spare det dobbelte op hver uge i stedet for.

 

Det sparetip, som jeg synes absolut bedst om, er at spare op til mig selv først. Så udover denne udfordring, overfører jeg hver måned automatisk penge til min Nordnetkonto, hvor jeg har en Månedsopsparing.

 

Held og lykke med din opsparing!

 

/Linnéa

(Og ja, hvis der er nogle stavefejl hist og pist, så er det fordi at jeg er svensk – jeg prøver at skrive på mit absolut bedste dansk. 🙂 )

 

Gør opsparing til en konkurrence

 

[socialfeed id=’1307′]

[instagram-feed]

1 Comment

  • Monika Bille Nielsen
    Hej Linnéa Det er da super godt skrevet! Og en god idé, som jeg bestemt vil prøve

Leave a comment