Sådan kan du spare 13.800 kr op på et år

52-ugers udfordringen

Har du svært ved at få sparet op? Er 2019 det år, hvor du gerne vil ændre på dette? Så er denne udfordring måske noget for dig. Jeg ser selv lidt det her med at spare op og investere som en sport nogle gange, og udfordringer plejer at fungere godt.

52-ugers udfordringen er en af mange måder, man kan hjælpe sig selv at komme i gang med at spare op. Den første uge sparer du 10 kr op, og i den sidste uge sparer du 520 kr op.

I starten er summen at spare op ret lille og måske nem at finde, men i slutningen af året bliver det måske lidt mere hårdt. Men ved at starte med små beløb kan du også vænne dig til at finde de ekstra penge i hverdagen. Gør det lidt til en sport, måske at undvære en eller flere take away kaffe, tag madkasse med på arbejde, måske dele Netflixkonto med en ven eller familiemedlem (hvis du har det) eller forhandle din forsikring… Penge at spare op findes lidt over det hele i hverdagen. Jeg fandt f.eks. ud af, at jeg kunne spare ca. 4000 op bare ved at tage madkasse med mere regelmæssigt på arbejde.

Hvis du vil, kan du kan downloade billedet her –> 52-ugers-challenge.

Tips:

  • Lav overførsler fra din totalkonto til din opsparingskonto under alle uger i dette år (kan også være måneder, så tager det ikke så lang tid :)). Måske er det en idé også at starte en separat opsparingskonto for lige denne udfordring?
  • Hav en påmindelse på mobilen hver uge, så du husker din overførsel (hvis du ikke allerede sat den over)
  • Snak med dine venner/veninder omkring denne udfordring, måske vil de være med? Måske kan I tage på en rejse sammen, når I er kommet i mål?

Vil du have en endnu større udfordring, så prøv at spare det dobbelte op hver uge i stedet for.

Det sparetip, som jeg synes absolut bedst om, er at spare op til mig selv først. Så udover denne udfordring, overfører jeg hver måned automatisk penge til min Nordnetkonto, hvor jeg har en månedsopsparing (vil skrive mere om denne i et senere indlæg).

Held og lykke med din opsparing! <3

/Linnéa

(Oh ja, om der er nogle stavefejl hist og pist, så er det fordi, jeg er svensk – jeg prøver at skrive på mit absolut bedste dansk. 🙂 )

 

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment