fbpx

Sådan får jeg udbytte hver måned

Sådan får jeg udbytte hver måned

I dette indlæg vil jeg gennemgå planlægningen af min udbytteportefølje. Mit mål er, at kunne få udbytte hver måned igennem hele året 🙂 

Min udbytteportefølje

Så er det tid til, at opdatere bloggen med min seneste udbytteportefølje. I mit tidligere indlæg skrev jeg en lille update på mine REITs (HER kan du læse mere om REIT-aktier), her er hvordan udbytteporteføljen er bygget op over hele året. I denne portefølje har jeg aktier som giver mig udbytte hver måned. Dette er den portefølje jeg har i Sverige, og den danske jeg er ved at opbygge er struktureret på samme måde (vil dele det hele her selvfølgelig :)).

Jeg elsker at få notes på min mobil fra Nordnet hver måned om at jeg fået 43 kroner her og 54 kroner der. Jeg ser frem til at beløbet bare stiger.

Hvor meget får du i udbytte-løn?

Det er faktisk ret sjovt, at regne på hvor meget man får i “udbytte-løn”. Jeg får i dag ca 330 kroner om måneden, det svarer ca til 11 kroner om dagen. 🙂

Hvilke aktier har jeg i min udbytteportefølje?

Her er et summary på de aktier jeg har, som giver mig udbytte hver måned. Som I kan se, er de fleste REITs, de øvrige aktier, markeret i grå, giver også et godt udbytte, men er ikke REITs og vil nok ikke komme med i min danske udbytteportefølje).

 

udbytteportefølje

Kandidaterne kommer og går :). Lige nu har jeg brug for mere udbytte i februar, august og november. Men fremfor alt vil jeg øge antallet af aktier, så at jeg kan få mere ud hver måned. Nu efter barsel håber jeg, at jeg kan begynde at spare mere op, så jeg kan supplere op i disse aktier (udover min fondsportefølje). Slowly but steady mod målet! 🙂

Jeg har begyndt, at arbejde på et dokument i Google drive, hvor jeg får et signal hver gang nogen af de aktier jeg er interesseret i går over 5% i direkte afkast. Min strategi i min udbyttesportefølje er langsigtet.

Jeg bruger btw blandt andet appen og sitet SeekingAlpha til at læse artikler om mine REITs.

udbytteportefølje

 

4 Comments

 • Jens
  Hej Linnéa! Har lige siddet og læst lidt på din blog. Jeg har et par spørgsmål. Hvordan modtaget du et signal fra dit Google docs dokument når en aktier du følger stiger/falder? Det vil jeg gerne prøve. Tak fordi du deler ud af dine erfaringer. Bedste hilsner Jens Mariager
  • Linnéa Schmidt
   Hej Jens! Det er ikke en signal i form af at jeg får en e-mail eller noget sådant (desværre, men det er måske muligt!? :D). Jeg tjekker mit doc når jeg går igennem udbytteaktierne månedligt (og oftest hver uge to be honest fordi jeg synes det er sjovt), og der har jeg bare lavet en formatering i de celler hvor der er direkte afkast, så de bliver røde når tallet er over 5. :) Håber det var ok svar. :) Mvh, Linnéa
 • Julie
  Hej Linnéa Jeg er ny i jeres netværk og har virkelig lært meget af alle jeres blogindlæg. Jeg har tænkt mig at oprette et depot til en udbytteportefølge med REITs. Umiddelbart ville jeg i første omgang købe aktier i et par firmaer (Realty Income Corp. og ERP Properties), men overvejede også en ETF (iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF) for at få lidt mere spredning på. Har du gjort dig nogle overvejelser ift. at investere i REITs via en ETF? Mange hilsner Julie
  • Linnéa Schmidt
   Hej Julie, Shit, sorry for et mega sent svar! Jeg havde lige misset din kommentar, det er jeg ked af. Ja, jeg har tænkt lidt over det men, til modsats til min strategi med "ikke-udbytteaktier" aktier, vil gerne investere i enkeltaktier når det kommer til REITs så jeg ved mit direkte afkast og kan vælge min spredning selv :) Mvh, Linnéa

Leave a comment