fbpx

10 sparetips til rejsen

Gæsteindlæg fra Elisabeth Hjort, en erfaren kvinde indenfor rejsebranchen. Her giver hun sine 10 bedste sparetips til en bedre økonomisk bevidsthed på rejsen.

Er du vild med at rejse?

  • Men du vil også gerne spare mest muligt op hver måned.
  • Har du en lidt stram økonomi for tiden?
  • Eller vil du bare gerne have råd til at rejse flere gange om året?

Så læs med her. For hvis du tænker dig lidt om både før og under ferien, kan det hele faktisk godt forenes. Og det behøver ikke blive kedelige ferier. Jeg har været 25 år i rejsebranchen som indehaver af www.danitalia.com hvor vi udlejer ferieboliger i Italien. Læs mine bedste rejse sparetips herunder.

Her kommer de 10 sparetips:

 

1. Forsikringer

Spar på alt andet end rejseforsikringer!
Men kontroller hvordan du er dækket gennem dine nuværende forsikringer og evt. gennem dine kreditkort. Rigtig mange er dobbeltforsikrede uden grund.

Rejser du et par gange om året, så tegn en årsrejseforsikring. Kontroller inden skiferien at ekstremsport/ ski er inkl. for ellers skal du tegne en udvidet forsikring.

2. Køb af flybilletter

Statistisk set er det billigst at flyve om tirsdagen. Flybilletterne skal du ikke købe i weekenden, hvor prisen er højere. Vidste du at, priserne kan stige, hvis du søger flere gange på samme destination?
Lav derfor din søgning igennem et inkognito vindue.

3. Leje af bil

Lej altid din bil hjemmefra, så du kan sammenligne priser. Undersøg om du allerede har dækning for f.eks. selvrisiko, gennem dit forsikringsselskab. I så fald, medbring bevis herpå, for nogle udlejningsselskaber kræver dokumentation. Det er billigst, når kun én person kører under hele ferien, for der skal betales et tillæg i forsikring for en ekstra chauffør.

Det er dyrt at leje en GPS. Brug i stedet for din telefon. Download evt. kort inden du tager hjemmefra, hvis du ikke har et EU abonnement til data brug.

4. Betaling på ferien

Veksel til lokal valuta inden du rejser. Det er oftest billigst både i kurs og i gebyr. Når du betaler med kreditkort i butikker eller på restauranter i udlandet, så vælg altid at betale i den lokale valuta. Du ved ikke hvilken vekselkurs modtager har lagt ind.

5. Sparetips til vi kvinder

De fleste former for velvære- og skønhedsbehandling er ofte billigere i udlandet end i Danmark. Måske har du også mere tid til at forkæle dig selv under ferien. I Italien, hvor jeg har boet i 20 år, kan det være lidt en udfordring at leve op til de velplejede italienske kvinders udseende. Det hjælper lidt, at man for eksempel kun betaler 2 € for voks af overlæbe, 35 € for voks af bikinilinje og ben ligesom frisøren er langt billigere end i Danmark – så vent med klip og farve.
Jeg plejer at sige, at besparelsen på disse behandlinger, kan betale flybilletten.

Hvis du nu ikke lige står overfor en ferie i Italien, men alligevel gerne vil fremstå velplejet og måske dufte lidt af Italien, så kan du, som medlem af Moneypenny and More lige nu spare 20% på køb af skønne parabenefri hudplejeprodukter, parfumer og duftpinde til hjemmet på www.erbariotoscano.dk. Brug koden moneypenny

sparetips til produkter

6. Indkøb i udlandet

Kører du i bil på ferie, så fyld bilen op på vejen hjem – ikke med overflødige ting du ellers ikke ville have købt, men nødvendige dagligdags produkter. Opvasketabs, vaskepulver, shampoo, dåsebønner, eller hvad der nu er hverdagsagtigt for dig. Afgifter og moms er lavere i udlandet, så der er en del at spare. Naturligvis kun hvis du har brug for det, du køber!

Dette gælder også for tøj og sko. Lædervarer er ofte billigere end i Danmark – men køb noget der passer til vores vejr. Gummisåler på skoene frem for tynde læder såler.

Også i udlandet, er der stor forskel på dagligvarepriserne fra butik til butik. Vil du holde budgettet nede, så find byens lokale discount frem for at købe ind hos den første og bedste købmand.

7. Børn på ferie

Lær dine søde børn ikke at åbne minibaren på hotellet! Det er dyrt. Hent lidt ulvetime proviant i supermarkedet. Vand, chokolade, bananer eller nødder til snack. Gem indkøbsposen lidt væk, så kan du godt tage det med op på hotellet.
Tag en drikkedunk med hjemmefra, og fyld den fra hanen eller ved en af byens kilder. Spørg en lokal, hvor de får deres vand fra. Det er også meget mere miljøvenligt.

Overvej om børnene kan dele en ret på restauranten. Portionerne er ofte store og i Italien flyder pizzaen ud over tallerkenen.

8. Restauranter under ferien

I Italien, hvor jeg kommer meget pga danitalia, betaler man “coperta” på restauranter. Det kan oversættes til opdækning. Fra 2 € til 6€ per person. Kik evt. nederst på spisekortet inden du bestiller. Børn betaler også.
Derfor. Sæt dig kun på en restaurant, hvis du er rigtig sulten eller hvis du trænger til skygge og hvile i længere tid. Ellers kan du stille sulten på en bar eller med lidt take away pizza.

På mange restauranter kan man få gratis vand fra hanen, hvorimod flaskevand ofte er dyrt. Så spørg bare efter postevand.

9. Sightseeing på ferien

God ide inden ferien, at undersøge hvilken dag museer har fri entre. Nogle er gratis sidst på eftermiddagen, andre har en gratis dag ugen. Husk under 18 år, student, pensionist, familie, under 36 ecc rabatter. Tag dit pas/ studiekort med i lommen.

Sparetips til Italiens rejsen10. Overhold hastighedsgrænserne

Overhold hastighedsgrænserne ned gennem Europa. Specielt gennem Tyskland hvor der synes at være livslangt vejarbejde og nedsat fartgrænse. Jeg får selv mindst en bøde, hver gang jeg kører til Italien i bil. Dumme penge jeg da hellere ville investere i aktier.

Håber disse sparetips er nyttige til jeres næste rejse.

God rejse

Elisabeth hjort

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment