fbpx

Status på min udbytteportefølje

Halløjsa! Jeg modtog et ønske på min Instagram (følg også os i Moneypenny på vores instagram HER) om jeg ville opdatere hvordan det går med min udbytteportefølje, og mere specifikt hvordan det går med mine REITs. Jeg vil på et tidspunkt skrive et indlæg om lige præcis REITs. Kort sagt er det en slags amerikansk virksomhed som kan give højt udbytte til aktionærer for at undgå skat. De skal fx dele ud 90% af sin fortjeneste.

Jeg har desværre ikke kunne investere lige så meget som jeg plejer det seneste år, da jeg har været på barsel, og da vi har et ekstra lån fordi vi har flyttet i hus i Aalborg og er ved at sælge vores lejlighed i Aarhus.  Sådan er det.. jeg har dog blevet ved med at investere i fonde via min månedsopsparing. Dette betyder også, at min udbytte-forøgelse 2019-2020 nok ikke bliver så meget bedre end 2018-2019, men men. I’ll get there.. 🙂

Sådan her ser min udbytteportefølje ud (REIT-portefølje) (2 oktober 2019)

Jeg er ret glad for at jeg ligger på et gennemsnit på over 43% i år til dato (ÅTD). Og det er afkast som man ikke indregner i udbytte. Omega har haft et ret vildt år, og jeg har også fået noget fra valutakursen. Sådan her ser min fordeling ud mellem mine REITs:

 

Agerer jeg så på det høje afkast?

Jeg investerer ikke i mine udbyttesaktier på grund af at jeg vil have et højt afkast fra kursen. Jeg investerer, fordi jeg er interesseret i et højt direkte afkast som kan hjælpe mig med at være rolig når alt det som hedder aktiekurs sejler :). Men det er jo selvfølgelig sjovt også at se et positivt afkast. Sværest lige nu er vel at holde fast og ikke sælge. Omega er på over 70% siden køb, og kommer jo sandsynligvis til at gå ned når børsen er shaky. Men jeg gør ikke noget.

Jeg skrev en kronik i Aktiespararen (den svenske pedant til magasinet Aktionæren) om langsigtighed, og at det også findes en risiko med den strategi. Især for os som synes det er interessant med investering og som gerne vil følge med.  Mmmmm måååskeee kan jeg sælge nu og så gå ind igen ved en lavere kurs, lave nogle gode swing trades!? NEJ. Det skal jeg ikke. Jeg skal fortsætte at købe ind når økonomien tillader – og dykker kursen, ja så køber jeg jo bare på tilbud 🙂

Hvordan ser mit direkte afkast ud?

Mit GA (Gennemsnitlig Anskafningskurs) giver mig et ret pænt direkte afkast på lidt under 6.5%. Sådan her ser den ud for hver af aktierne i min udbytteportefølje:

Find mere information:

Jeg bruger hjemmesiden (og appen) Seeking Alpha meget for at læse artikler og få updates om mine REITs. Jeg bruger også Dividend.com for at få gode overviews af virksomhederne. Kommenter endelig hvis du har flere tips! 🙂

 

OBS! Disse aktier er stadig i mit svenske depot, så desværre kan jeg ikke rapportere noget om min proces med at ansøge om tilbagebetaling af udbytte-skat –> MEN jeg er ved at starte en portefølje her i DK og der skal I selvfølgelig have lov til at være med i hele processen 🙂

[subscribe2]

2 Comments

  • Ewelina
    Hej Linnéa, super godt med en artikel om din udbytteportefølje. Siden du har den stående hos Nordnet, som jeg selv investerer igennem - er du ikke sød at skrive hvad hver af dine REITs hedder netop på Nordnet. Når jeg fx taster EPR PROP kommer der flere resultater frem: EPREPR Properties EPR Properties 5.75% Series C Cumulative Convertible Preferred Shares EPR Properties 5.750% Series G Cumulative Redeemable Preferred Shares EPR Properties Series E Cumulative Conv Pfd Shs Ser E På forhånd tak.
    • Linnéa Schmidt
      Hej Ewelina! Sorry for sent svar <3 Det er EPR Properties, så ikke en af præference-aktierne :) Kh, Linnéa

Leave a comment