fbpx

Vokser din pension, som den skal? Find ud af det med Penly PensionsTjek

Vi deler dette indlæg, fordi vi synes det er så god en ny service som vi selv har benyttet. Det er vigtigt for alle, at sætte sig ind i hvordan ens pension ser ud og hvordan man kan optimere den og få mest ud af ens penge til ens fremtidige jeg. Hvis der er pensioner man med fordel kan lægge sammen, eller andre ting der kan optimeres, kan det betyde rigtig mange penge på sigt. Og så er det gratis at oprette en profil og få et pensionstjek. Derfor synes vi, at endnu flere skal kende til denne service. Vi får ingen penge for dette, men er blot selv tilfredse med servicen ;o)

Indlæg skrevet af Carina Risbjerg Johnsen, Partner i Penly

Vokser din pension, som den skal? Find ud af det med Penly PensionsTjek

Vidste du, at kvinder sparer mindre op end mænd til pension? I gennemsnit har kvinder opsparet 1,2 mio. kr. lige før de går på pension, mens mænd har 1,5 mio. kr.* Det skyldes at flere kvinder arbejder deltid og at mænd i gennemsnit har en højere timeløn end kvinder. Mist ikke modet, du kan sagtens gør noget selv, for at få dine penge til at yngle bedre. Det vil den nye danske fintech startup, Penly, gerne hjælpe med. Du skal i dette blogindlæg møde en af co-founderne, Carina Risbjerg Johnsen, og høre hvordan hun tjente godt 46.000 kr. på ca. 30 min. Det var blot en besparelse på én enkelt pensionsordning på 58.000 kr. Samtidig fik hun overført retten til at starte pensionsindbetalingerne allerede som 60-årig på sin hovedordning.

 

Hvad er Penly?

Penly er en dansk platform, hvor du på få minutter kan blive klogere på din pension. For langt de fleste mennesker er pensionsopsparingen, den største formue de har, men mange forholder sig ikke til, om den er ”sund og rask”. Fordi vi fejlagtigt tror, at andre tager vare på det for os. Men der kan være mange penge tjent ved selv at tage temperaturen på pensionen nogle gange om året – og med Penly behøver det hverken at være tidskrævende eller svært.

 

Hvordan fungerer Penly?

For at tage temperaturen på din pension, skal du blot oprette en gratis profil på penly.dk. Derefter henter du din pensionsinfo-rapport fra pensionsinfo.dk og uploader den til Penly. Du får med det samme svar på, om der er ting ved din pension, der kan forbedres. Hos Penly gør vi de komplicerede ting lette at forstå, så du kan handle, når problemerne opstår og dermed få mere til dig selv, når du går på pension.

Hvorfor startede vi Penly?

Rigtig mange danskere går glip af penge, fordi de simpelthen ikke er klar over, hvad de selv kan gøre for at forbedre deres pension. F.eks. er det almindeligt kendt, at vi danskere har 7 mia. kr. i klatpensioner – det vil sige pensioner, du nemt risikerer at få spist af gebyrer, hvis du ikke gør noget ved dem. 30% af Penlys brugere har min. en klatpension og den person der har flest klatpensioner har hele 4 styks! Derfor har vi udviklet en algoritme der på få minutter kan analysere din pension og fortælle dig, hvor du skal sætte ind for at rede dine penge.

Målet er på sigt at lave værktøjer der dækker hele din økonomi, så du har et uafhængigt sted, hvor du kan følge udviklingen og få besked, når det er tid til at handle, så du får mere ud af dine penge.

 

Er Penly PensionsTjek relevant for mig?

Der findes i dag 2,3 millioner hvilende pensionsordninger i Danmark – som indeholder 500 mia. kr. Du kan meget vel være indehaver af sådan en pension, og i nogle tilfælde giver det mening at slå dem sammen med din aktive pension, så du undgår at betale dobbelt administrationsgebyr. Husk på, at enhver krone sparet historisk set fordobler sig hvert 10. år, hvis de er placeret på aktiemarkedet. Når vi taler pension, kan det på sigt blive til mange penge. Det kan måske endda betyde, at du kan gå tidligere på pension, end du regner med.

 

Er Penly sikkert at bruge?

Hos Penly har vi et stort fokus på din datasikkerhed. Derfor deler vi ikke dine oplysninger med nogen og du har 100% ejerskab over dine data og kan til hver en tid vælge at slette dine data igen. Vi bruger f.eks. ikke Google Analytics, Facebook pixel og lignende, da det ville indebære, at vi gav dine data videre. Dine data opbevares krypteret på datacentre inden for EU. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. Du kan læse mere om sikkerheden i vores privatlivspolitik (https://penly.dk/privatlivspolitik).

 

Hvad hvis jeg har flere spørgsmål?

På penly.dk kan du læse mere om vores formål og værktøjer. Du er velkommen til at kontakte os på:

E-mail: kontakt@penly.dk

Tlf.: +45 93 83 83 72 (mandag, onsdag og fredag mellem kl. 10-14)

 

Et kaffemøde viste sig at blive godt 46.000 kr. værd

Jeg har egentlig aldrig beskæftiget mig med min pension, da jeg altid har tænkt, at mit pensionsselskab varetager mine interesser, og at der ikke var så meget, jeg kunne stille op. Men jeg blev klogere. Efter nogle snakke med Penlys CEO, blev jeg overbevist om, at det var værd at få kigget på. Han gjorde mig nemlig opmærksom på, at jeg havde to pensioner i et og samme pensionsselskab, hvilket kan være uhensigtsmæssigt, fordi man så betaler for mange penge i gebyrer. De to pensioner var opstået, da jeg skiftede job og det endda selv om begge virksomheder benyttede det samme pensionsselskab. Pensionsrådgiveren jeg i sin tid havde talt med, da jeg skiftede job, havde anbefalet mig at oprettede en ny pension, hvilket efterlod mig med en aktiv og en passiv pension. Det blev uden tvivl en dyr forretning for mig, men jeg var 28 år og vidste ikke bedre. Da jeg blev opmærksom på denne uhensigtsmæssighed her 13 år senere, tog jeg kontakt til mit pensionsselskab og bad dem om at lægge pensionerne sammen. Det betyder, at jeg kan se frem til at blive godt 46.000 kr. rigere som pensionist, alene ud fra denne ene pension, da jeg sparer administrationsgebyret på min passive pension. Yderligere har jeg nu fået overført min 60-årsret fra min lille passive pension til min store aktive pension. Det betyder, at jeg kan vælge at starte mine udbetalinger fra jeg er 60 år – altså 12 år tidligere, end jeg kan forvente at få folkepension som 72-årig. Lige præcis den snak med Penlys CEO, blev anledningen til, at jeg valgte at gå ind og blive en del af Penly. Jeg ser det som en meningsfuld mission at give danskerne de bedste forudsætninger for at få mere ud af deres penge.

Carina Risbjerg Johnsen

 

* https://www.forsikringogpension.dk/statistik/analyse-kvinder-og-maends-pensionsopsparing/

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment