fbpx

Yield Curve Inversion – En indikation på recession?

“The yield curve is the difference between the yields on longer-term and shorter-term Treasuries. A yield curve inversion happens when long-term yields fall below short-term yields. It has historically been viewed as a reliable indicator of upcoming recessions.”

I mit seneste indlæg skrev jeg om at time markedet. Selvom jeg ikke agerer på indikationer om et bear marked, synes jeg stadig, de er interessante. I dette indlæg vil jeg skrive meget kort om indikationen 2- and 10-year Treasury Constant Maturity eller Yield Curve Inversion. Det vil sige en graf over spread mellem den amerikanske 2-års Treasury Constant Maturity og 10-års Treasury Constant Maturity (jeg skal lige finde ud hvordan jeg oversætter “Treasury Constant Maturity” til dansk :)). Det behøver heller ikke være 2-år, det handler om at sammenligne short-term bonds og long-term bonds. Man snakker også ofte om 10 år vs 3 måneder. Hvordan disse bevæger sig, siger noget om hvordan, man ser på økonomien. Tror man, at den kommer, at den går ned eller op.

I går den 22 marts gik 10-års og 3-måneders i minus (-0.022). Kig lige på dette indlæg fra MarketWatch f.eks. (denne artikel giver også mere info, hvis man vil læse mere :)). 10-Year Treasury Constant Maturity Minus 2-Year Treasury Constant Maturity ligger på 0.13 (her nedenfor), så ikke i minus endnu.

Kig lige på denne graf:

Find kilden HER.

Som I kan se, er de grå dele, de gange hvor vi haft en recession. 5 gange de seneste 40 år, hvilket ikke er det største statistiske udvalg. Men alligevel er det en trend mod, at en recession sker, når spread har været under 0.

Når spread har været nede omkring 0, så sker recessionen ikke med det samme. De gange, det er sket, er der gået op imod 2 år, inden kurven “flip over”.

/Linnéa

  • Mit indlæg om at time markedet kan du læse HER.
  • Min startguide til investering kan du læse HER.

 

[subscribe2]

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment