Log ind
Log ind

Moneypennybloggen

Her finder du vores gratis vidensbank

Søger du løbende læring, inspiration, sparring og et

fælleskab om investering og privatøkonomi?

Robotrådgiveren Lysa er kommet til Danmark!

Robotrådgiveren Lysa er kommet til Danmark!

Robotrådgiveren Lysa kommer til Danmark

*Indeholder Affiliatelinks 

Robotrådgiveren Lysa er kommet til Danmark! Nu kommer Sveriges billigste investeringsrobot til Danmark!


Lysa er til dig som gerne vil have det hele skal køre automatisk, og til en lav ÅOP!


I 2020 snakkede jeg første gang med Emilie fra Lysa, da de tænkte på, at ekspandere virksomheden Lysa til det danske marked også. Jeg syntes det var en fremragende idé, da Lysa er den billigste investeringsrobot i Sverige. De gebyrer som man betaler er MEGET lavere end dem vi allerede kender her i Danmark (det kommer jeg mere ind på senere).


Hvorfor vi kan lide Lysa:


  • Lavest ÅOP af alle investeringsrobots i Danmark (ÅOP: Maks. 0.342%)
  • God mulighed til spredning af sin risiko
  • Investeringer laves efter dig og din risikoprofil
  • Nem og helt digital process at blive kund
  • Bedst i test enligt Tænk


Den 6. april 2021 lancerede Lysa deres danske produkt, og de er spændte på at se, hvordan danskerne tager imod det.

Jeg ved, at de også er meget villige til, at tilpasse produktet hen ad vejen. - Så længe vi bliver en del danskere som starter en konto op og bruger deres service, så vil de blive i DK! :)


Inden jeg skriver lidt mere info, så vil jeg lige kort komme ind på, hvad en investeringsrobot / robotrådgivere / robo-advisor er for noget:

Hvad er en robotrådgivere?

Robotinvesteringer er, når du via din bank (eller en app) får hjælp af en automatisk robot til at finde dit risikoniveau og den strategi der passer bedst til dig – ud fra fx hvor lang tid du skal investere pengerne, hvor meget du kan tåle at komme i minus osv.

Fordele og ulemper med robotinvestering

Fordele: Nemt, billigt og det er 100% passivt. Du behøver ikke røre et finger hvis du ikke vil. Derudover investeres der i fonde som har en ekstrem bred portefølje, hvor man spreder sin risiko i nogle tilfælde over 6000 forskellige aktier.


Ulemper: Selvom Lysa har meget lave omkostninger, er det selvfølgelig stadig en lille ekstra omkostning ved at bruge disse i forhold til at investere helt på egen hånd. Men de er altså lige nu, de billigste på markedet. (Obs på, at ETF'er er stadig lagerbeskattede, så der er måske stadigt nogen som ikke synes det er fedt. Derudover kan man jo ikke helt vælge selv.). En anden ulempe er at det stadig kun går som kapitalindkomst (hvilket jo giver en højere skattesats), dette er noget jeg skriver om til dem i i stort set alle mails og jeg evd at de arbejder på det. :) 


Jeg synes det er rigtigt fint at bruge robotrådgivere i stedet for at f eks bruge banken som ofte har høje ÅOPer på sine puljer. Det er også en god måde at komme i gang på om man ikke gider at sætte sig så meget ind i tingene, eller bruge tid på investering, men alligevel komme i gang! Jeg vil dog altid synes det bedste er at gøre det selv, det behøver ikke, at være svært, og det er den billigste måde. :)

Information om robotrådgiveren Lysa

Download robotrådgiveren Lysa (bare tryk på en af linksene i dette indlæg enten på mobil eller via din computer). Allerførst vil Lysa, gennem nogle spørgsmål, hjælpe dig til at lave en risikoprofil - og ud fra dette vil den give et forslag på din investeringsprofil. Baseret på dine svar opretter Lysa en personlig investeringsprofil til dig med en global spredning (at oprette en konto hos Lysa koster forresten 0 kroner). Som det sidste skridt, skal du sætte en automatisk overførsel op til din Lysa-konto.

Du betaler 0.243 - 0.342% i ÅOP for Lysa, det gør den til den billigste robotrådgivere i Danmark (se sammenligning nedenfor). Minimum for indbetaling er lige pt 1000 kr (skriver de selve, men jeg har dog selv prøvet med 200 kr (og min kollega AC med 100 kr.) og det gik fint :)).


Man kan trække penge ud fra robotrådgiveren Lysa når man vil og der er ikke noget gebyr ved dette.

Sikkerheden ved at have penge ved Lysa er den samme som ved din almindelige bank.


Lige nu er produkterne i Lysa lagerbeskattede og går som kapitalindkomst. De indrapporterer automatisk til Skat.


Til sidst i dette indlæg her kan du følge med når jeg oprettede en bruger på Lysa. Det tog ca. 15 minutter inklusive at sætte en automatisk overførsel op fra min bank, hvor ca. 5 minutter var da jeg skulle finde mit pas frem. ;)

ÅOP for robotrådgiveren Lysa er meget lavere end de danske investeringsrobotter!

Her under kommer jeg ind på nogle af de ting, som jeg synes er så gode ved Lysa. Det er nogle af grundene til, at jeg virkelig synes det er fedt, at de er kommet til Danmark, og håber de er kommet for at blive her:


  1. De er betydligt billigere end de konkurrenter som allerede findes på det danske marked. Den højeste ÅOP du kan betale for Lysa (0.342%) er faktisk lavere, end det du betaler i minimum hos nogen af de danske investeringsrådgivere. Se tabel nedenfor (data indsamlet fra hjemmesider):


2. På samme måde som jeg synes det er fedt at Nordnet er kommet med sine egne meget billige fonde (lav ÅOP og 0 kr i kurtage), så kommer Lysa på samme måde til at udfordre det danske finansmarked og priserne på de produkter som findes for os private investorer. Lidt konkurrence på området er vel kun sundt. Jeg er stadig  overrasket over hvor høje ÅOP'er der er på mange af de danske produkter, kurtage med mere, sammenlignet med Sverige (hvor jeg kommer fra) og jeg er så glad for alle initiativer der kan presse priserne til gavn for os investorer samt produkter som gør at investering ikke føles så uoverskueligt. :)

(Via vores link støtter du Moneypenny - på forhånd tusind tak! ♡)

Hvad jeg håber Lysa får styr på snart!

Robotrådgiveren Lysa er stadig lidt lillesøster her på det danske marked og skal lige komme ind i gamet. Jeg synes de har gjort det rigtigt fint, og det vigtigste er jo altid at starte et sted. Så vil brugere give input og de vil blive bedre og bedre. Her er nogle af de ting jeg synes de skal prioritere, og noget jeg også har skrevet til min kontakt på Lysa. Jeg ved at de arbejder meget på al den feedback de får. Det bliver spændende at se, hvad de kan blive til her på det danske marked. :)


1. Mulighed for aktieindkomst:


Dette arbejder de på!


2. Mulighed for bæredygtige alternativer:


Dette synes jeg er vigtigt, og noget jeg tror mange andre en mig også ønsker sig. Dette er noget de også ved og arbejder på (til samme ÅOP som deres brede porteføljer).


3. Mulighed for at spare op til børn:


Dette har jeg stalket dem ret meget omkring! Da mange af deres produkter går som kapitalindkomst er det da oplag, at man skal kunne oprette en konto til barnet så det kan bruge sit frikort (i dag er det kun en bruger over 18 år som kan oprette sig per "konto") og så man som forældre kan styre og se en opsparing til barnet i frie midler. (OBS: Dog skal man altid tænke på, at man ikke som forældre skal overføre til barnet, der skal f.eks. bedsteforældre ind for at skatten skal gå på barnet - var bare nødt til at lave den lille Obs ;))


4. En hjemmeside på dansk:


En hjemmeside hvor sproget er på engelsk tror jeg skræmmer en del. Der er dog af en grund - da de endnu ikke har en dansk kundeservice vil de hellere have det på engelsk så man ikke forventer dansk support. Jeg tror personlig dog, at det er en god idé at få det oversat alligevel, jeg synes nemlig selv det meste på engelsk føles lidt mere shady. ;) MEN med det sagt så er de altså gode nok! :)


5. At lave en lavere minimumsindsætning.


Jeg synes 1.000 DKK er for højt da jeg synes det er noget fedt med at kunne starte med f. eks. 100 kr. eller 200 kr. (Jeg og AC har faktisk prøvet at overføre kun 200 kr. og 100 kr., for at se om det er muligt - OG DET VAR DET!).


---


Jeg vil holde bloggen opdateret med hvad der sker med mit Lysa-konto! Håber i tager godt imod dette nye initiativ! Brug endelig vores affiliate link, så støtter du også Moneypenny! :)

Følg med på mine screendumps herunder, hvordan det så ud under hele oprettelsen.

Jeg opretter mig på Lysa - følg med herunder!

Her kommer nu en del screenshots som jeg tog på min mobil da jeg oprettede mig på Lysa (du kan også gøre det via din computer hvis du vil). De vil have et billede af dit pas og en selfie. Du behøver ikke at overføre noget hvis du ikke vil, jeg satte dog en automatisk overførsel op på 200 kr. med det samme. De skriver godt nok 1.000 kr. i minimum, men virker faktisk ikke som om, at der findes noget minimum da jeg var i appen så nu prøver jeg 200 kr!  Opdaterer snarest hvordan det er gået :)

1. Trykkede på linket!

2. Så er det en del spørgsmål man skal igennem.

3. Her er deres forslag til mig:

Her trykkede jeg på "View fees and detailed holdings" fordi at jeg var nysgerrig:

4. Skriver ind tax info

5. Du skal bekræfte med både en verifikations-app (jeg har en som hedder "Authenticator" på min Huawei) og med kod som sendes til din mail.

6. Så skal du tage billede af dit pas og af dig selv :)

7. Så er du i gang! Herfra behøver du ikke lave en overførsel om du ikke vil. Nu er dit konto startet. Vil du starte en overførsel, læs videre --->

Trykkede på "make a deposit" for at kunne se mit kontonummer, så gik jeg ind på min bank og satte over en automatisk overførsel.

Og så er det bare at vente.. :)

0 Kommentarer
Tilføj kommentar

Om os

Moneypenny blev skabt i 2016, for at inspirere flere danske kvinder til at investere og for at arbejde for en øget økonomisk ligestilling i Danmark. Gennem foredrag, dialog, events og netværk inspirerer og opmuntrer vi kvinder til at tage et bevidst valg omkring deres økonomi, spare mere op og investere.

Kom med på vores nyhedsbrev!

Gå ikke glip af gode tips og tricks omkring privatøkonomi og investering, samt information omkring kurser, webinarer, nye bogudgivelse, nyheder m.m. 

Skriv dig op til at modtage tips og trick og nyheder her:

Navn Påkrævet felt!
Mailadresse* Påkrævet felt!

Connect & Follow

Copyright Moneypenny and More 2024


Læs om vores handelsbetingelser her

Læs om vores GDPR regler her

Din kurv er tom Fortsæt
Indkøbskurv
Subtotal:
Rabat 
Rabat 
Se detaljer
- +
Udsolgt